View Single Post
Vechi 15.07.2010, 07:37:55
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Referitor la istorici inclin sa cred ca Taxil are 99% dreptate, deoarece nu numai el a documentat aceste examinari ale istoricilor ci si altii, sunt o gramada, plus documentare explicative.

Tu spui ca nu exista Media cate sa distribuie stirile...gresesti! Daca ar fi fost si cea mai mica urma de minune in apropierea unui istoric, aceasta s-ar fi raspindit efectiv ca focul in paie, asa cum pe atunci , ca si la noi la tara, se stia TOTUL despre TOTI, cum? din gura-n gura..cea mai eficienta reclama, recunoscuta pina-n ziua de astazi!

Hristos ne vrea treji, realisti, nu manipulati , adica adormiti!

De aceea consider ca, da, Adevarul este raspindit peste tot (nu in toate) dar in multe religii
Taxil nu susținea doar că Mântuitorul nu a făcut minuni ci că nu a existat iar pasajul a fost luat de pe situl lui Pavel Coruț, de pe o pagină intitulată Cum a fost fabricat zeul Isus Hristos.

Minuni se întâmplau destule atunci, se mai întâmplă și azi; ar trebui să citești cartea lui Klaus Kenneth. Eu însumi am auzit relatări de la martori direcți și într-un caz am fost martor. Iar știrile despre minuni abundă, vezi de pildă această serie de mii de minuni care au avut loc pentru o perioadă de timp în India în 1995 și care a fost constatat și de oamenii de știință.

Repet: tu sau Taxil nu înțelegeți deloc spiritul omului antic, aveți impresia că el avea o conștiință asemănătoare cu a omului contemporan (modelată de descoperirile științifice și geografice, de aflarea la curent cu evenimentele de pe mapamond), că o minune ar fi fost o raritate sau ceva impresionant când el trăia într-un univers mitic, asemănător primitivilor din epoca modernă.

De unde știi că adevărul e răspândit peste tot, de unde știi că nu e răspândit nicăieri? Astfel de afirmații dovedesc o abordare bazată pe prejudecăți, pe ideea naivă că Dumnezeu este generos și nu se poate revela într-o singură cultură. Wishful thinking.

Last edited by Traditie1; 15.07.2010 at 08:28:28.
Reply With Quote