Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Binenteles ca cred ca El a existat si istoric si a lasat o mare scoala in urma lor, cea crestina, insa partea cu minunile sunt exagerate..asta-i crezul meu.
Si in Crez , daca ar fi fost lasat DIRECT de EL, asa cum ne-a lasat Tatal nostru care este perfect!, as fi crezut in el 100% insa asa o fac doar partial, fiind compus ulterior si nu ma consider mai putin ortodox ci poate chiar mai mult si mai treaz...fara sa jignesc pe nimeni,..facare facind ce vrea!, nu-i treaba mea, sau a altora de mine.. am si eu dreptul sa ma exprim
Referitor la istorici inclin sa cred ca Taxil are 99% dreptate, deoarece nu numai el a documentat aceste examinari ale istoricilor ci si altii, sunt o gramada, plus documentare explicative.
Tu spui ca nu exista Media cate sa distribuie stirile...gresesti! Daca ar fi fost si cea mai mica urma de minune in apropierea unui istoric, aceasta s-ar fi raspindit efectiv ca focul in paie, asa cum pe atunci , ca si la noi la tara, se stia TOTUL despre TOTI, cum? din gura-n gura..cea mai eficienta reclama, recunoscuta pina-n ziua de astazi!
Hristos ne vrea treji, realisti, nu manipulati , adica adormiti!
De aceea consider ca, da, Adevarul este raspindit peste tot (nu in toate) dar in multe religii
|
L-am citit pe acest
Léo Taxil („La bible amusante”) la vârsta de 15 - 16 ani și mi s-a părut destul de pueril. I-am mai văzut cartea nu de mult (în română) și mi s-a părut nu pueril, ci ESTE de-a dreptul ignorant, chiar dacă acest personaj s-a bucurat în copilărie de o educație catolică iezuită. Dacă-l susțineți la vârsta asta, nu aveți numai o problemă cu ortodoxia, credința ortodoxă sau cu ateismul, aveți o problemă și cu buna cunoaștere "științifică", filosofică și teologică a existenței sau inexistenței lui Dumnezeu.
A propos, știința operează cu fapte (experiențe) care trebuie probate. În cazul ăsta, nu
credem,
ȘTIM că "Randamentul unei mașini termice reversibile depinde numai de temperatura sursei calde și a sursei reci și nu depinde de natura substanței de lucru." (O teoremă a lui Carnot), fiindcă am probat (verificat) acest lucru.
Acest fapt nu-l cred, îl știu.
În schimb, în materie de Dumnezeu și divinitate, se spune CRED în Dumnezeu. Cine spune cu adevărat și îndreptățit ȘTIU CĂ EXISTĂ DUMNEZEU, acela probabil că l-a și simțit (și Dumnezeu s-a vădit) în viața sa și are o grămadă de argumente afective, etice, cosmologice, ontologice etc. în favoarea sa. E o chestiune personală.
Existența lui Dumnezeu n-o probezi prin experimente și experiențe științifice, ci experiențe religioase. Existența lui Dumnezeu SE EXPERIAZĂ, nu se experimentează! Luați aminte, domnul meu, din atotsuficiența și atotcunoașterea dvs. răzbate doar un egoism plin de sine. Așa-i că vă spuneți uneori, poate, în alți termeni, ce "proști" sunt cei care cred în Dumnezeul creștin și cum nu pot ei să vadă adevărul că divinitatea e o forță creatoare, poate că aidoma celei din "Războiul stelelor"? Nu m-ar mira să aflu că dvs. chiar credeți și în existența extratereștilor. (Erich von Däniken, în lucrarea
Amintiri despre viitor, citită tot la vârsta mai sus amintită, v-ar face pe plac!) În caz că n-ați citit-o, citiți-o că văd că vă fac plăcere tot soiul de personaje care, din fuga după publicitate (Léo Taxil) și după bani (von Däniken) și-ar fi vândut și mamele dacă nu le-ar fi ieșit afacerile cu cărțile.
Fiindcă un om cu mintea rațională nu poate să spună că ceva
„ne-a lasat Tatal nostru care este perfect!” și doar, la câteva secunde, să afirme că
„Referitor la istorici inclin sa cred ca Taxil are 99% dreptate”. Léo Taxil era ateu, asta spre cultura dvs. generală!
Citat:
Binenteles ca cred ca El a existat si istoric si a lasat o mare scoala in urma lor, cea crestina, insa partea cu minunile sunt exagerate..asta-i crezul meu.
|
Tocmai ce v-am spus mai sus: faptul că Iisus Hristos a existat fizic în istorie îl știu, fiindcă este probat istoric (științific, adică), dar faptul că este FIUL LUI DUMNEZEU, îl CRED. De ce îl cred? Exact ce v-am spus: "Cine spune cu adevărat și îndreptățit ȘTIU CĂ EXISTĂ DUMNEZEU, acela probabil că l-a și simțit (și Dumnezeu s-a vădit) în viața sa și are o grămadă de argumente afective, etice, cosmologice, ontologice etc. în favoarea sa. E o chestiune personală."
Cât despre
„Hristos ne vrea treji, realisti, nu manipulati , adica adormiti!” care Hristos, domnul meu?
„Ultima că mă duc”: să aveți spor la citirea SINCERĂ, FĂRĂ PREJUDECĂȚI, a Scripturilor! Înainte de lectură ar trebui să vă și rugați. Asta ca să confirmați, totuși, că dvs. chiar credeți în vreo divinitate cu care vă lăudați atâta.
În rest, să auzim de bine! Doamne ajută!