15.07.2010, 13:29:39
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Jane Says
OIT: frate, zi-mi orice si fa-ma orice, incepand cu tarfa si terminand cu criminala, zi-mi ca n-am comuniune cu Hristos sau cu Duhul Sfant din pricina pacatelor mele, dar nu-mi spune ca ma gasesc sub vreo ANATEMA sau ca in Potirul din care ma impartasesc nu sunt Trupul si Sangele lui Hristos atat timp cat episcopul si duhovnicul meu NU sunt ecumenisti, cat timp NU m-am impartasit din acelasi Sf. Potir cu eretici/alte culte niciodata si pentru nici un motiv, si cat timp CRED in Acelasi Dumnezeu ca tine conform acelorasi dogme.
Daca si cand aceste DOGME vor fi "updatate" de ierarhia bisericeasca pe fatza, oficial, si nu ca se mai trezeste vreun episcop sa se impartaseasca cu greco-catolicii, atunci Dumnezeu sa aiba mila de noi toti si sa ne lumineze. Cand o sa inceapa arhiereul sa pomeneasca pe Papa sau vreun cardinal, sau sa ne imbie la Liturghii in comun sau mai stiu eu ce, atunci om vedea.
Dar cat timp tinem aceeasi credinta si aceleasi dogme neschimbate, tu, oit, gresesti cand arunci la gunoi bucati INTREGI din Biserica lui Hristos (Patriarhiile enumerate mai jos).
|
draga Jane,
Nu-i da idei ....Din nefericire,la el,cuvintul eretic face parte din respiratie.Cind inspira zice eretic,iar cind expira,anatema...in rest e baiat bun.