15.07.2010, 16:03:42
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de costache marilena
Eu stiu ca in satul unde m-am nascut, in Tara Barsei, toti crestinii puneau o cruce in partea din fata a casei la imbinarea acoperisului. Nu era mare, insa era frumos mesterita. O puneau cu credinta ca familia din acea gospodarie va fi ajutata in clipele grele de Domnul Hristos, Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru noi. Deci o puneau din credinta, convingere si iubire de Dumnezeu. La raspantii de drum se puneau troite, facute de unii locuitori evlaviosi, pe cheltuiala lor, ca jertfa. Ceilalti locuitori ai satului, oridecateori, treceau pe langa troita se inchinau, astfel, aducanu-si-L in minte pe Mantuitorul. Mergand pe strada cu gadurile noastre lumesti e chiar "de bine" sa-ti aduca aminte cineva ca fara Hristos nu izbandim. Acesta este rolul troitei. Celor credinciosi dar luati de valurile vietii le era spre mantuire, spre aducere aminte de rugaciune. In schimb, celor atei, pacatosi si hulitori le este ca un junghi in coasta. Cu cat mai multe cruci vad cu atat mai mult se inversuneaza impotriva lui Dumnezeu. Ii irita la culme! Si le considera de "prost gust".
... Ca satana nu face nici cruci, nici manastiri...
|
foarte frumos ai scris. felicitari.
subscriu la cele afirmate.
Doamne ajuta.
|