View Single Post
Vechi 15.07.2010, 19:11:23
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
In Sua procentul copiilor avortati este mai mic ca in Rom.
(Din cate stiu eu azi in Rom 1 din 5 sarcini - alte date vorbesc chiar de 1 din 3 sarcini.. dar presupun ca difera de la an la an - se termina in avort si se estimeaza ca in tara noastra s-au avortat 23-25 milioane din 1990 - fata de americani care la o populatie de 300mil inregistreaza cam 1.3 mil avorturi anual)
Datele acestea le-am dat ca exista ideea ca americanii sunt mai rai ca noi.. dar la capitolul avort nu e chiar asa (degeaba sustin unii credinciosi ca Romania are un statut privilegiat, ca este noul Ierusalim sau tara Maicii Domnului sau alte aberatii cand aici la noi se ucid milioane de copii!)
Legislatia privind avortul in sua difera de la stat la stat... totusi avorturi ale copiilor peste 16 sapt. sunt cam 6% (din totalul avorturilor), potrivit statisticii.

In Rom. atitudinea oamenilor fata de avort a fost clar exprimata in cazul Florinei, care a fost impinsa de toata tara intr-un glas sa avorteze (desi si mama si copilul erau sanatosi). Aceea a fost o campanie diabolica de schimbare a atitudinii populatiei fata de avortul realizat la varsta avansata a fatului.. si din pacate a convins!
Fotografia copilului ucis a circulat apoi pe net (imi pare rau ca nu o gasesc acum..).. era socanta (un copil bine dezvoltat si foarte frumos).
Mentalitatea americană este extrem de permisivă la relațiile sexuale timpurii și ca atare, educația sexuală are un rol extrem de important chiar și în învățământ. Utilizarea prezervativelor și anticoncepționalor, probabil, este mult mai răspândită în S.U.A. decât la noi. (Evident că nu sunt pentru acestea.) Mentalitatea românului este destul de "conservatoare", educația sexuală (inexistentă încă!) este discreditată din motive variate.
Există, în unele școli, materia numită Educație pentru sănătate, ar trebui să devină obligatorie această disciplină (și acolo, să fie abordată problematica sexualității). Disciplină predată de specialiști (profesori de biologie, în speță, în nici un caz, profesori de psihologie)... Dar pentru aceasta avem nevoie de o altă abordare a învățământului.
Până atunci, însă, întemeierea unei familii pe considerente creștine și educarea copiilor în spirit creștin, ar putea diminua efectele negative ale societății de consum care promovează sexualitatea prin toate mijloacele.

Dar nu sunt pentru educația sexuală în sine, care să aibă drept conținuturi ale învățării, utilizarea prezervativelor, anticoncepționalelor și mai ales, libertinajul moravurilor!

Doamne ajută!

Last edited by CalmDown; 15.07.2010 at 19:18:42.
Reply With Quote