View Single Post
  #16  
Vechi 15.07.2010, 23:31:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.461
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Deși eram hotărâtă să mă abțin de la a mai posta pe forum acest subiect m-a incitat,mai ales postarea fratelui Zaharia pentru care am o deosebită stimă și ale cărui postări le citesc oricât de lungi ar fi căci mă folosesc de fiecare dată; iată că revin pentru a emite (cu argumente bineânțeles) o părere total opusă celei expuse de domnia sa!

Până acum 15 ani nu cunoșteam aproape nimic despre credință,trăiam ca o buruiană în lume și mă bucuram de toate cele lumești considerându-i pe cei credincioși ciudați!
Mama mea femeie foarte credincioasă care toată viața a mers la biserică și a postit după ce ne-a văzut așezate la casa noastră a început să se ocupe și de aducerea noastră pe calea cea dreaptă a credinței punându-ne mereu la Sfânta Liturghie,la Proscomedie,la Sfântul maslu,trimițând și pomelnice pe la mănăstiri ani și ani de zile.Uneori când ne vizita ne aducea bucățele de anafură și ne ruga să luăm câte o bucățică duminica înainte de masă.Niciodată nu ne-a certat că nu mergem la biserică!

S-a rugat și ea și preoții pentru noi și ne-au pomenit la Sfinte Slujbe iar acum noi mergem la biserică cu soții noștri,postim,ne rugăm și încercăm să fim aproape de Sfânta biserică și să facem ce a făcut mama noastră pentru copii noștri și sunt convinsă că într-o zi și ei se vor trezi așa cum ne-am trezit și noi.

Cele ce vă spun nu sunt din cărți ci sunt din viața reală și credeți-mă că oricine va proceda așa (își va pomeni la Sfânta Liturghie pe cei din familie care încă nu sunt pe calea cea drepată) va constata că FUNCȚIONEAZĂ!
Dorina, eu mi-am pus mult timp socrii pe pomelnic (mama mea i-a trecut si ea) cu efect nul. Cand ma intalnesc cu ei, daca pomenesc ceva de biserica, urmeaza o ploaie de hule.
Ma uit la viata lor, Dumnezeu ii trage de mana in permanenta, sunt batrani si neputinciosi.. dar se considera superiori intelectuali celor care merg la biserica si cu pretul propriei lor mantuiri NU vor sa renunte la aceasta "superioritate". Si stii cat de usor ar fi pentru ei? Isi petrec verile langa manastirea Crasna. Chiar necredincios sa fii.. este o placere sa mergi acolo.

In cazul tau cred ca au fost rugaciunile mamei.
Rugaciunile mamei sunt foarte importante, eu sunt convinsa ca Sf. Maica a Domnului asculta o mama care se roaga pt copiii ei.
De aceea mi-ar parea rau sa o intristez cu ceva.. Si acel ceva ar putea fi chiar pomenirea persoanelor necredincioase, hulitoare, desfranate sau iubitoare de placeri in cadrul Sf. Liturghii.
Reply With Quote