View Single Post
Vechi 16.07.2010, 02:06:23
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Maranatha;184514]53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.

Adica vrei sa spui ca trebuie neaparat inteles in mod literal acest verset. !!
Sper ca si poti acest lucru.

Ceea ce face ca acest lucru sa fie pe inteles este credinta in lucrarea pe care Dumnezeu o face in fiecare ,si nu faptul ca ar fi chiar o realitate obiectiva.

Faptul ca tu intelegi si realizezi , ca tu prin pacatul tau ai frint trupul Domnului si ca singele Lui a curs ca sa plateasca pt tine ,si a murit si pt tine produce in tine acea parere de rau care te convinge sa-ti ceri iertare ,sa te pocaiesti. Si in acest sens devine ca si o mincare sau bautura.
Eu nu vad nimic mistic aici si nici vreo transformare alchimista.

Din experienta personala ,am observat ca multi fac coada la anafura , fara sa realizeze ce fac,intarind mai mult pacatul lor.[/QUOTE

Este tot atat de clar cum a spus Insusi Iisus Hristos :" Acesta este trupul meu, luati si mancati" sau "Acesta este sangele meu, luati si beti". Foarte multi dintre apostolii care erau in incapere s-au ingrozit cand au auzit acestea(intocmai ca si tine) si l-au parasit pe Iisus; nici macar cei 12 apostoli nu au putut pricepe foarte clar ce vor sa insemne cuvintele Domnului.

Cuvintele Lui trebuie luate ad litteram si nu simbolic. Nu se petrece nicio transformare atomica sau alchimista sau cum vrei sa-i zici, ci o transfigurare(sens mistic) a painii si vinului in trup si sange. Cu alte cuvinte, credinciosii cred ca se impartasesc cu trup si sange, nu cu paine si vin. E destul de greu de inteles(doar e o Taina, nu?) dar "ce nu e posibil pentru noi, e posibil pentru Dumnezeu".