Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 16.07.2010, 06:22:18
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB Vezi mesajul
cand spuneti ca Duhul purcede NUMAI de la Tatal, adaugati pe NUMAI si scoateti purcederea implicita de la Fiul
Noi nu adaugam nimic. Crezul de la Niceea spune asa: “Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul Este inchinat si slavit”, iar noi il recitam si astazi exact in aceasta forma. Nu stiu, n-au auzit de nici o biserica ortodoxa in care sa sa se spuna “Care NUMAI din Tatal purcede”…

Citat:
În prealabil postat de MariaB
la fiecare din primele 7 concilii s-au pus sub anateme cei care ar fi modificat ceva
si totusi, fiecare conciliu a adaugat/explicat/precizat cate ceva in plus pana la al 8-lea...

am muuulte alte motive sa ma pocaiesc in fata lui Dumnezeu, motive personale...
eu incep cu acestea
si apoi vom vedea (eu si Dumnezeu) cum vom rezolva "pocaintele" Bisericii din care fac parte
Gresiti. In Biserica Ortodoxa (catolica pentru prima mie de ani dupa Hristos) lucreaza Duhul Sfint care nu vorbeste aiurea si nu uita sau greseste ca sa se completeze sau corecteze citeveva sute de ani mai tirziu. Nici un Sfint Sinod nu a schimbat si nu a adaugat niciodata nimic la deciziile luate, cel mult a adus clarificari, a normalizat si intotdeauna a intarit canoanele, hotaririle si anatemele puse de Sinoadele precedente. Cind faceti asemenea afirmatii (grave, pentru ca sint blasfemii) probabil sinteti puternic marcata de exemple din istoria romano – catolicismului dupa marea schisma de la 1054. Mintuirea este o chestiune individuala. Pocaiti-va cit inca mai exista timp!