View Single Post
Vechi 16.07.2010, 13:08:13
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Domnule Eugen, am o intrebare.
Cand Domnul Iisus Hristos a zis catre Zacheu „Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia”, la ce s-a referit, despre mantuirea cui vorbea?
Am o rugaminte: nu ma numiti "Domn" caci acest nume se cuvine doar lui Hristos Iisus, Domnul Dumnezeul nostru. Eu sunt pacatos... nici macar rob al Domnului nu ma pot numi. Eu sunt praf si cenusa fara Hristos... abur care astazi este si maine nu mai este.

Incerc dupa intelepciunea daruita mie de Hristos sa expun invatatura crestin ortodoxa, in speranta ca "cine are urechi de auzit" (Luca 8,8) va auzi caci Hristos spune clar "nimeni nu poate sa vina la Mine daca nu este dat lui de la Tatal" (Ioan 6).

Hristos s-a referit atat la mantuirea lui Zaheu cat si la mantuirea membrilor familiei sale, care evident au fost de acord cu pocainta lui Zaheu si au urmat exemplul lui, pocaindu-se si ei, caci Hristos a spus "astazi s-a facut mantuire casei acesteia" (Luca 19,9), nu a spus "astazi s-a facut mantuire doar lui Zaheu". (cu siguranta Hristos ar fi spus aceasta numai daca Zaheu singur s-ar fi pocait.)

In acest episod Sfanta Scriptura nu mai intra in amanunte cum o face in cazurile prezentate mai jos, in care se afirma detaliat ca toti membrii familiei au crezut (si s-au botezat si au pasit pe drumul mantuirii).

Hristos prin Sfantul Pentru, adica prin Biserica "va grăi către tine cuvinte, prin care te vei mântui tu și toată casa ta." (Fapte 11,16), pentru ca sutasul Corneliu era "Cucernic și temător de Dumnezeu, cu toată casa lui și care făcea multe milostenii poporului și se ruga lui Dumnezeu totdeauna. " Fapte 10,2

Asemenea si Lidia "s-a botezat și ea și casa ei" (Fapte 16,15)

Întocmai și temnicierul "s-a botezat el și toți ai lui îndată. Și ducându-i în casă, a pus masa și s-a veselit cu toată casa, crezând în Dumnezeu. " (Fapte 5,33-34).

Si "Crispus, mai-marele sinagogii, a crezut în Domnul, împreună cu toată casa sa" Fapte 18,8

Last edited by Eugen7; 16.07.2010 at 13:10:26.