Citat:
În prealabil postat de Heurtebise
Este tot atat de clar cum a spus Insusi Iisus Hristos :" Acesta este trupul meu, luati si mancati" sau "Acesta este sangele meu, luati si beti". Foarte multi dintre apostolii care erau in incapere s-au ingrozit cand au auzit acestea(intocmai ca si tine) si l-au parasit pe Iisus; nici macar cei 12 apostoli nu au putut pricepe foarte clar ce vor sa insemne cuvintele Domnului.
|
Tocmai aia e, ca acei ucenici care l-au parasit au luat cuvintele Domnului ad literam , si de aceea l-au parasit. Ceilalti nu le-au luat ad literam , chiar ei afirma ca nu inteleg ce vrea Domnul sa le spuna. Daca le-ar fi luat ad literam nu ar fi fost nimic de inteles, totul era clar.
Citat:
În prealabil postat de Heurtebise
Cuvintele Lui trebuie luate ad litteram si nu simbolic. Nu se petrece nicio transformare atomica sau alchimista sau cum vrei sa-i zici, ci o transfigurare(sens mistic) a painii si vinului in trup si sange. Cu alte cuvinte, credinciosii cred ca se impartasesc cu trup si sange, nu cu paine si vin. E destul de greu de inteles(doar e o Taina, nu?) dar "ce nu e posibil pentru noi, e posibil pentru Dumnezeu".
|
Si cuvintele cu taiatu mainii si scosul ochiului de ce nu le iei ad literam? Sau "Eu sunt Usa"?