Citat:
În prealabil postat de CalmDown
"brânza vegetală, pateul vegetal, laptele de soia" sunt alimente (produse artificiale) obținute pe baza unor produse vegetale (în speță, soia etc.), acestea fiind combinate cu o gamă variată de aditivi alimentari pentru a le da formă, gust, culoare asemănătoare produselor naturale create de Bunul Dumnezeu. Dacă ați vrut să știți dacă sunt produse vegetale, ei bine, nu sunt, sunt doar parțial vegetale!
Să fiți dvs. sănătos, dvs. postiți sau nu postiți cum doriți sau cum vă îndeamnă duhovnicul, eu postesc cum doresc sau cum mă îndeamnă duhovnicul. V-am spus și înainte, părerile în această privință sunt împărțite. În ultimele decenii, s-au produs schimbări în privința postului ortodox, n-aveți decât să căutați, citiți și vedeți (întrebați duhovnicul), în privința aceasta, eu îmi văd de canoanele Bisericii.
Nu o consider o problemă atât de mare, așa că vă propun să nu mai continuăm discuția pe tema aceasta.
Doamne ajută!
|
Daca un duhovnic spune ca laptele de soia este "de dulce" nu inseamna ca asa este.
Asta este parerea lui. Pentru un calugar ar putea sa nu fie considerat aliment de post.
Dar noi suntem mireni, iar noi stim ca alimentele "de dulce" sunt cele de origine alimentara.