View Single Post
Vechi 17.07.2010, 13:23:14
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Si totusi...ma intreb...o persoana obeza este oprita de la Sf. Impartasanie fiindca este obeza pana ce slabeste? Nu am auzit de asa ceva. Si totusi obezitatea este cauza pentru multe boli, multe dintre ele fatale.

Apoi -- care anume este canonul care spune explicit ca fumatul este un pacat grav care opreste de la Sf. Impartasanie?

In alta tara, tot ortodoxa, am vazut preoti fumand pe strada. Sigur, pe moment mi s-a parut incredibil, dar asta este.

Si nu in ultimul rand: mie o persoana care nu s-a impartasit mi se pare o urgenta spirituala. Cum te mai poti numi crestin daca nu te unesti cu Hristos? Poate doar in virtutea botezului, ca in virtutea comuniunii reale cu Hristos nu.

Nu, nu am fumat niciodata.

Eu am fumat și știu ce vorbesc!

Eu am fost obez și știu ce vorbesc.
Pentru biserică nu știu, pentru mine, obezitatea e păcat.
Și de obezitate, eu am scăpat foarte ușor: am ținut posturile Bisericii (CANOANELE) și nu alte dezlegări "binevoitoare" de secol XX și secol XXI, dar nu cu scopul de-a slăbi. Am văzut doar că în doi ani de îndeplinire a îndatoririlor de creștin ce-mi în privința postului am ajuns de la peste 105 kg. la 80 kg. (mai mult sau mai puțin, nu mă cântăresc regulat; masa corporală nu-i problema prioritară; am exemplificat ca să nu folosesc iarăși pe alții, deși mai știu vreo doi). Nu spun că așa trebuie să facă un obez. Așa am făcut eu.

Doamne ajută!

P.S. A propos, am niște prieteni neoprotestanți (penticostali). Și ei postesc regulat de două ori pe săptămână: ajunează până după apusul soarelui (poate că d'aia mi's prieteni), adică nu mănâncă nimic fără a avea nici o prescripție "canonică" în privința postului. De ce facem "atâtea figuri", noi, ortocșii?