237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală
237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (II)
Neo-hiliasmul pucios vine cu inovații spectaculoase, care se armonizează cu celelalte fabulații pucioșești. Pucioșii pretind că Hristos a venit deja încă din anul 1955, în Duh și în Cuvânt, folosindu-se de trupul adormit al “proorociței” Virginia, și este prezent și astăzi prin “Cuvântul” său care se actualizează periodic la Pucioasa prin servii săi, “proorocii” Mihaela Tărcuță și Nicușor Nedelcu. Mai pretind că textul biblic de la Apocalipsa, cap.20 trebuie interpretat astfel:
- peste tot, în toate versetele din acest capitol, este vorba de o mie de ani, nu de mii de ani;
- se vorbește de două ori despre 1000 de ani, deci 1000+1000=2000 ani. Așadar, Hristos trebuie să revină pe pământ după 2000 de ani de la Învierea Sa. Se pare însă că s-a grăbit și a venit un pic mai devreme, în 1955, anul în care a început „proorocița” Virginia să vorbească, dar nu ea vorbea, ci Duhul „Dumnezeului” Pucios vorbea prin gura ei.
Înseamnă că „Hristos” este venit de 55 de ani la Pucioasa, deci Apocalipsa este în deplină desfășurare. Deja șase dintre cele 7 „trâmbițe” apocaliptice reclamate de către pucioși ( Iosif Trifa, Petrache Lupu, Arsenie Boca, Ioan Iovan, Veronica Barbu-Gurău și șfânta Virginia Tudorache-Stoica) și-au încheiat activitatea, iar acum, cu puțină șansă, ar putea fi deja oale și ulcele. A șaptea și a opta „trâmbiță” (nerecunoscute ca atare de pucioși, dar recunoscute de ucenicii lor) sunt și ele materie primă pentru oale și ulcele: lelica Maria Tudorache și șfântul Nicu Gabriel. A noua și a zecea trâmbiță le-au luat locul și strigă în pustie de vreo 20 de ani, dar fără prea mare succes la public: Mihaela Tărcuță și Nicușor Nedelcu, servii și proorocii „Domnului” lor.
Recent (la 12-07-2010), acești doi „talibani” pseudo-ortodocși care mai trâmbițează cu ultimele puteri la Pucioasa au conceput un „mesaj din cer” (atribuit „Dumnezeului” lor imaginar) încărcat de invective la adresa preoților și episcopilor din BOR, la adresa Papei de la Roma și la adresa tuturor „necredincioșilor” (prin asta ei înțeleg pe creștinii care disprețuiesc sau ignoră pur și simplu doctrina pucioșească a Noului Ierusalim). Ca garnitură la acest ghiveci de invective, „talibanii” pucioși servesc o erezie veche cu arome noi: „Neo-hiliasmul de la Pucioasa”.
Pentru început, ca să fie lucrurile „clare”, în acest ultim mesaj pucioșesc se afirmă că amenințările care apar la sfârșitul Revelației Sfântului Ioan Teologul, fiind adresate celor care ar avea de gând să adauge (ca din partea lui Dumnezeu) (sau eventual să scoată) la canonul Scripturii cuvinte sau texte, se referă numai și numai la Cartea Apocalipsei, și nu la Sfânta Scriptură în ansamblul ei. Numai acea „carte” e tabu, dar cu celelalte „cărți” ale Bibliei se poate face orice vrei cu ele: se pot adăuga alte și „cărți” sau mesaje din cer, sau eventual se poate scoate ceea ce nu mai corespunde. Așa că, adăugarea pe care o fac în mod sistematic pucioșii la canonul Sfintei Scripturi, îngroșând-o cu cele 7 Kg ale cărții lor (intitulată „Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”), dar și cu celelate „Cuvinte” pucioșești care au mai apărut, din anul 2006 încoace, plus cele care stau să vină, este permisă și chiar necesară și de dorit; asta deoarece Dumnezeu mai are multe de spus prin proorocii Lui, și cine ar putea să-I îngrădească Lui acest drept? De asemenea, scoaterea unor pasaje incomode din mesajele mai vechi ale pucioșilor este și ea permisă, pentru o mai bună armonizare cu mersul lucrurilor și pentru corectarea unor greșeli grave desoperite de alții. În schimb, îndărătnicii care nu primesc aceste adăugiri deuterocanonice la Biblie fac mare păcat:
“O, mare păcat face omul îndărătnic, omul cu mintea scurtă prin ceea ce dă el să zică atunci când zice că Scriptura de pe pământ, cartea căreia i se zice Scriptură, numai ea are menirea să măsoare grăirea lui Dumnezeu toată. Dar dacă Eu Mă fac acum carte pe pământ și-Mi așez în ea cuvântul Meu cel din vremea aceasta, așa cum este scris în Scripturi să vin iar și să Mă fac cuvânt și carte pentru judecata faptelor oamenilor și să dau prin ea fiecăruia după cum este fapta sa, nu mai are Dumnezeu voie să facă această împlinire? O, cât de mult Mă așteaptă îngerii și oștirile de sfinți toate și toți cei morți cu glasul cuvântului Meu cel de azi, despre care este scris că îl vor auzi cerul și pământul și morții din morminte, și spun aceasta ca să aduc aminte celor ce Mă închid în filele Scripturii că Eu, Domnul, grăiesc azi pe pământ pentru că este scris în Scripturi să împlinesc așa, că a venit vremea judecății, și a venit vremea să vin și să judec viii și morții, și aceasta fac Eu prin cuvântul Meu cel de azi, și îi spun omului cel cu mintea scurtă, care zice că a învățat carte multă, îi spun că lucrarea Mea este cuvântul, și este din veac și până în veac lucrarea cuvântului Meu. Îi mai spun o dată omului care se bate în piept cu Scriptura în mână că dacă în cartea Apocalipsei lui Ioan este scris că va primi blestemele cele scrise în cartea aceea cel ce va îndrăzni să scoată sau să adauge în ea ceva la cele scrise în ea, Eu, Domnul, îi mai spun o dată omului îndărătnic în felul acesta că despre cartea Apocalipsei este vorba, despre Apocalipsa lui Ioan să nu adauge în ea sau să scoată ceva din ea careva [...]” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010)
Last edited by mariamargareta; 17.07.2010 at 17:32:38.
|