View Single Post
Vechi 17.07.2010, 17:25:02
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală

237. “Talibanii” pucioși relansează mania milenaristă, după o rețetă originală (V)

Pentru pucioși, impostura duce la formalism livresc , astfel încât însăși răstignirea lui Iisus a fost un act dintr-o piesă tragică a antichității:

“[...] și mai ales învierea Mea, după ce actul răstignirii Mele de către Caiafa a pecetluit judecata răstignitorilor Mei și a tuturor celor încăpățânați pentru credință [...]”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010)

Pucioșii consideră că A doua Venire a lui Hristos este însăși venirea “Cuvântului” de la Pucioasa, care începe cu anul 1955. Înseamnă că Hristos este deja venit pe pământ de 55 de ani (!!) chiar dacă în acest interval nu L-a văzut nimeni. Pucioșii înșiși îmbracă într-o taină mincinoasă și misterioasă această “venire”, ei pretinzând sistematic faptul că 14 pucioși îl primesc pe Hristos-Cuvântul (ceea ce nu e adevărat! Niciodată n-au existat 14 “primitori”, ci întotdeauna una):

“ O, ce este grăirea Mea cea de azi? Ea este venirea Mea iarăși de la Tatăl la om ca să clatin încă o dată cerul și pământul sub mărirea cuvântului Meu [...]”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010)

Această afirmație a pucioșilor este contrazisă de însăși proorocia Scripturii, care anunță prin doi îngeri o venire triumfală a lui Hristos pe norii cerului, venire pe care toți oamenii o vor vedea, așa cum au văzut și Înălțarea lui Hristos la cer:

10 Și privind ei, pe când El mergea la cer, iată doi bărbați au stat lângă ei, îmbrăcați în haine albe,
11 Care au și zis: Bărbați galileieni, de ce stați privind la cer? Acest Iisus care S-a înălțat de la voi la cer, astfel va și veni, precum L-ați văzut mergând la cer. (Faptele Ap. 1, 10-11)

Liderii pucioși îi acuză pe păstorii din BOR că mint din zi în zi mai mult, că nu-L iubesc pe Dumnezeu și că îi păstoresc pe enoriași doar din interes personal:

“ Uitați-vă în Scripturi, o, fii ai oamenilor, că dacă nu veți asculta așa, veți fi mințiți din zi în zi mai mult, căci nu iubesc pe Dumnezeu cei ce vă păstoresc pe voi, că pentru ei și nu pentru Mine vă păstoresc ei, și ei nu vă trag spre Mine, ci spre ei vă trag.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010)

Pucioșii mai pretind că cei care îi contestă sunt aceiași care “au falsificat” cartea Apocalipsei, “umblând la ea” și traducând cu sintagma “mii de ani” locul pe care pucioșii îl traduc “o mie de ani”. Ei mai pretind că A Doua Venire a lui Hristos ar fi fost proorocită să aibă loc după 2000 de ani de la Înălțarea Lui la ceruri, iar Hristos ar fi venit deja, în anul 1955, atunci când nimeni nu se mai aștepta:

“O, așa merg Eu în zilele acestea cu lucrarea cuvântului Meu prin ucenicii Mei cei de azi și se scutură de Mine și de ei cei ce fug de venirea Mea, și care s-au încumetat să umble în cartea lui Ioan, cartea Apocalipsei, despre care Ioan a scris să nu se scoată și să nu se adauge la ea, iar ei au umblat și au scris lungime de vreme și au tras de firul numărului scris și n-au mai scris un număr, și au scris fără de număr anii împărăției omului, și au îndepărtat fără de număr vremea învierii morților și au stricat omul la minte și la așteptare și la nădejde și la credință, și l-au învățat pe om să se culce și să doarmă liniștit și să nu mai aștepte venirea Mea cea scrisă în Scripturi să se împlinească după două mii de ani de la înălțarea Mea la Tatăl, număr scris de apostolul Ioan, după descoperirea lui Dumnezeu arătată lui, dar care cu taină mare s-a împlinit pe pământ, iar Eu am venit când nimeni nu se aștepta și nu se așteaptă să mai vin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-07-2010)