View Single Post
Vechi 17.07.2010, 17:33:37
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Cand esti in fata plutonului de executie,sau chiar rastignit pe vreo cruce ca cei din vechime,sau urcat pe un rug,eu cred ca esti cel mai aproape de intelegerea jertfei Mantuitorului .Ca doar cine trece prin acestea ,le intelege cel mai bine.
In acest context ,al jertfei ce va sa ti se intample,al chinurilor ce vor urma,al rusinii expunerii in fata a zeci de oameni,si in final al mortii , eu cred ca trebuie inteles si acel "Luati,mancati,acesta este trupul Meu ,care se frange pentru voi..."
Jertfa este reala,chinul este real,si dragostea fata de oameni ,durerea despartirii,este fara margini atunci .
Frica de moarte ,se impleteste atunci cu iubirea fata de oameni ,si cu predarea in mainile lui Dumnezeu.
Acesta este trupul omenesc :durere ,moarte dar si dragoste si speranta si jertfa.
Acesta este si trupul in care moare Hristos , pentru un scop pe care nimeni dintre oameni nu il poate atinge,anume : iertarea tuturor pacatelor.
Prin aceasta mare incercare la care s-a supus de buna voie ,cred ca trebuie privite si cuvintele de la despartirea de cei dragi :"mancati,acesta este trupul Meu ".Adica eu trebuie sa plec,dar as vrea sa raman cu voi.As vrea sa fiu mancarea voastra ,un lucru simplu dar care il faceti mereu :mancati paine,si traiti si va bucurati de viata .
Reply With Quote