View Single Post
Vechi 17.07.2010, 19:01:32
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Domnule, impartasirea cu sfintele taine ale trupului si sangelui Domnului este o porunca a lui Hristos, la fel ca si toate celelalte porunci !

!
Da,mi-ati fost de folos ,m-a luminat raspunsul dv,facand legatura intre Traditie si Scriprura.
Impartasirea cu trupul Domnului e o porunca,la fel cum e aceea sa iubesti pe aproapele ,sa intorci obrazul etc. Aceasta porunca apare explicit in Scriptura.
"Cine nu va manca Trupul Meu si nu va bea sangele Meu ,nu are viata"
Aici poate incepe bineinteles discutia daca unele pasaje trebuie luate in sens literal sau alegoric.
Dar oricum ar fi inteles acest pasaj,el constituie o porunca.
Nu constituie o optiune,cum ar fi re-amintirea Cinei dinaintea rastignirii.
Iar detaliile implinirii acestei porunci au fost date de abia de Duhul,la coborarea peste Biserica,la cincezecime,cand aflam ca in Biserica primara se frangea painea,si se staruia in rugaciune.
Daca nu ar fi un lucru atat de important ,ci doar asa,o cinstire,o reamintire,de ce din cele doar 2 cuvinte care se spun despre Biserica primara ,unul din ele se refera la frangerea painii ? Oare nu inseamna ca din primele clipe ale crestinismului,taina unirii reale a lui Hristos cu credinciosii,prin impartasire,a fost lamurita si fixata de Duhul ,printre primele lucruri care s-au revelat apostolilor?
Reply With Quote