View Single Post
Vechi 17.07.2010, 19:20:00
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Pe mine ma lamureste rugaciunea "Cred Doamne si marturisesc......" rostita inainte de Impartasanie, ca unirea cu Hristos prin Taina Impartasaniei presupune credinta ca ceea ce ni se ofera este Trupul si Sangele lui Hristos.
Aceasta rugaciune a sfantului Ioan Gura de Aur este una dintre cele douasprezece pe care cel putin preotii trebuie sa le faca inainte de sfanta impartasire. Toate aceste rugaciuni ale sfintilor, printre care sfantul Vasile cel mare, sfantul Simeon Metafrastul, sfantul Ioan Damaschin, sfantul Simeon Noul Teolog, sfantul Ioan Gura de Aur, sunt marturii ale credintei si practicii liturgice si euharistice ale Bisericii lui Hristos inca din perioada patristica. Deasemenea, citatele pe care le-am dat din cei trei mari teologi si sfinti ai Bisericii sunt doar cateva despre credinta Bisericii dintotdeauna referitoare la sfanta taina a impartasirii cu trupul si sangele Domnului. Eu le-am pus pe forum pentru ca sa se vada care este adevarata credinta a Bisericii lui Hristos si faptul ca aceasta credinta e valabila de la intemeierea Bisericii pana azi, si deasemenea pentru a lamuri pe unii sau altii cu privire la inselarile si minciunile pe care le indruga sectarii referitor la aceste lucruri.
Reply With Quote