Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Cum ai ajuns la concluzia asta?
Biserica mea are in privinta Cinei Domnului exact aceeasi credinta, doctrina si practica cu a Sfintilor Apostoli.
Dar acest subiect a fost rasdiscutat, a facut sa curga multa cerneala si sa se toceasca multe tastaturi.
Nu am de gand sa intru cu tine in polemica pe aceasta tema. Pentru ca, chiar daca NP ar crede exact ca ortodocsii legat de Taina Impartasaniei, tot eretici ar fi considerati de tine.
|
Asta crezi tu ca aveti aceeasi credinta, doctrina si practica cu a sfintilor apostoli !! In realitate, asa-zisa "cina a domnului" pe care o aveti voi nu are nici o legatura cu ceea ce s-a intamplat in Biserica sfintilor apostoli si apoi in Biserica sfintilor parinti (pentru ca este si era aceeasi Biserica a lui Hristos !!!). Tu, sectarule, nu ai nici un argument care sa poata in vreun fel demonstra ca aveti ceva in comun. Tot ceea ce ati facut voi, sectarii, a fost sa cititi ce scria in Faptele Apostolilor si sa va apucati si voi sa faceti anumite lucruri care semanau oarecum cu ce scria acolo, dar de fapt nu avea nici cea mai mica legatura cu adevaratele Frangeri ale Painii despre care se vorbeste in Faptele Apostolilor !
Scrie foarte clar in epistola intaia catre corinteni a sfantului Pavel:
"Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" (1 Corinteni 10, 16) Pe de alta parte, evanghelia dupa sfantul Ioan spune:
"Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu." (Ioan 6, 51) Apoi spune:
"Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul Meu este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac." (Ioan 6, 53-58)
Acestea sunt evidente apostolice despre
adevarata credinta a sfintilor apostoli cu privire la sfanta impartasanie, si anume ca in Biserica lui Hristos impartasirea cu trupul si sangele Domnului este reala, sacramentala iar aceasta impartasire nu se face cu niste simboluri ale trupului si ale sangelui, ci cu insusi sfantul trup si sfantul sange al Domnului Hristos. Niciunde nu se vorbeste de vreo impartasire simbolica, acest concept al impartasirii simbolice nu are nici un fundament scripturistic si patristic, ci doar un fundament sectar, eretic, inspirat nu de Duhul Adevarului, ci de duhul minciunii !!
Pe de alta parte, in postari anterioare din alt topic, am aratat foarte clar cu cateva citate din sfintii parintii ai Bisericii, oameni care aveau harul lui Dumnezeu si care au fost calauziti de Duhul Adevarului (nu de duhul sectar al minciunii si ereziei !), care este si era credinta, doctrina si practica referitoare la sfanta impartasire cu trupul si sangele Domnului. Sfantul Chiril al Alexandriei, Sfantul Ioan Damaschinul, Sfantul Simeon Noul Teolog, Sfantul Vasile cel Mare si toti ceilalti sfinti parinti ai Bisericii lui Hristos au marturisit impartasirea reala cu trupul si sangele Domnului reale, sacramentale, iar nu cu impartasirea simbolica ! Nu vreau sa reiau citatele, sunt pe alt topic si sunt destul de lungi. Sfantul Ioan Damaschinul spune foarte clar:
"Tot astfel și pâinea împărtășaniei, nu este pâine simplă, ci unită cu Dumnezeirea; iar trupul unit cu Dumnezeirea nu este o singură fire, ci una a trupului și alta a Dumnezeirii unite cu el; pentru aceea amândouă împreună nu sunt o fire, ci două." Asta este credinta Bisericii lui Hristos, care difera fundamental de ceea ce cred sectarii eretici, si care nu difera doar la nivel de credinta, ci si la nivel de practica, in sensul ca in Biserica lui Hristos painea si trupul sunt unite prin lucrarea preotului si a Duhului Sfant cu dumnezeirea, pe cand in sectele "crestine" aceasta unire nu are loc, painea si vinul ramanand mai departe simpla paine si simplu vin, lucruri naturale si care nu au nici o putere de sfintire, ci doar de amagire !