Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Într-adevăr scrie foarte clar: "Paharul binecuvântării este împărtășirea cu sângele lui Hristos" [κοινωνία τον αίματος], nu Paharul binecuvântării este sângele lui Hristos. Sângele reprezintă moartea Fiului lui Dumnezeu, și prin credință credincioșii se împărtășesc de acea moarte. În felul acesta, cei care participă la un sacrificiu devin părtași la sacrificiul acela. Grecescul koinonia înseamnă "împărtășire", "comunicare", "ascociere", "comuniune". Prin credință, noi devenim părtași sângelui (vieții. Lev.17,11) lui Hristos, nu bem literalmente sângele Lui. Așa precum evreii nu ungeau ușiorii ușii cu sângele lui Hristos, ci cu simbolul sângelui Lui, nici noi nu bem sângele Lui, ci simbolul sângelui Lui. Devenind părtași sângelui (vieții) Lui prin credință, vom face și faptele vieții Lui. Așa cum vinul ce-l bem devine prin procesul asimilării carne, sânge, oase, etc.; la fel asimilând învățătura și faptele vieții Lui, vom deveni asemenea Lui în caracter.
|
Din nefericire pentru tine, vad ca boala sectarismului ti-a intrat pana in maduva oaselor !
Intr-adevar, voi nu beti sangele Lui pentru ca nu aveti asa ceva, pentru ca sangele Lui se ofera in Biserica Lui, in Tainele Lui, in nici un caz in adunarile voastre sectare ! Pentru ca spune Mantuitorul in evanghelie:
"Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul Meu este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac." (Ioan 6, 53-58) Deci lucrurile sunt foarte clare, insa nu pentru cei insufletiti de duhul veacului acestuia: impartasirea este cu trupul si sangele Domnului, caci asa spune Mantuitorul : acesta
este trupul Meu si acesta
este sangele Meu ! Trupul Meu si sangele Meu iar nu simboluri ale acestora cum pretind amagitorii si inselatorii sectari !
Pe de alta parte, observ ca sectarii se opintesc foarte tare de Hristos ! Impartasirea cu trupul si sangele Domnului nu este literala,pentru ca noi nu mancam litere, ci este una reala sacramentala pentru ca ortodocsii din Biserica Ortodoxa se impartasesc cu trupul si sangele Domnului, nu doar prin credinta ci si in realitate !
Tagaduirea adevaratei invataturi si practici sacramentale a Bisericii Apostolice si patristice reflecta in mod evident inselarea si amagirea carora le-au cazut prada sectarii, si reflecta deasemenea tagaduirea lucrarii de calauzire a Duhului Sfant in Biserica lui Hristos, lucrare care se evidentiaza atat in scrierile scripturistice cat si in toate scrierile patristice, si nu numai, si care se concretizeaza in invataturile pe care le-am citat atat din sfintii apostoli, precum si din sfinti parinti precum Chiril al Alexandriei, Ioan Damaschinul, Simeon Noul Teolog, invataturi care pot fi gasite si la alti sfinti parinti care au scris pe aceasta tema.
Tagaduirea cuvintelor Mantuitorului cu privire la calauzirea Bisericii Sale de catre Duhul Sfant catre tot adevarul, incluzand aici si
adevaratul adevar cu privire la sfanta taina a euharistiei este inca o dovada a inselarii si amagirii diavolesti in care se afla saracii de sectari ! Sa pretinzi ca toata lucrarea de calauzire a sfintilor parinti de catre Duhul Adevarului de-a lungul a aproape 2000 de ani s-a concretizat in greseli, si ca de fapt trebuiau sa treaca cel putin 1800 de ani de la jertfa si invierea Mantuitorului si de la pogorarea Duhului Sfant peste apostoli, ca sa vina niste amagiti de duhul lumii si al diavolului ca sa ne invete adevarul despre sfanta euharistie, inseamna sa tagaduiesti cuvintele Mantuitorului, sa tagaduiesti ca Duhul Sfant i-a invatat adevarul pe sfintii apostoli si pe sfintii parinti, sau mai precis sa pretinzi ca Duhul Adevarului i-a invatat numai minciuni si i-a tinut permanent in minciuna si eroare pe cei care au facut parte din Biserica lui Hristos !! Sectarii pretind ca nu sfintii apostoli, nu sfintii parinti precum Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz, Chiril al Ierusalimului, Chiril al Alexandriei, Ambrozie al Milanului, Ioan Damaschinul, Simeon Noul Teolog, Nicolae Cabasila, Grigorie Palama, Nicodim Aghioritul, Ioan de Kronstadt, si altii, ne-au invatat inca de la inceputul Bisericii si pana azi care este adevarul sub calauzirea directa a Duhului Adevarului, ci ca toti acestia au fost inselati de Duhul Sfant si trebuia sa vina unii care nu au nici o autoritate in fata Sfintilor Parinti ai Bisericii sa ne invete ei pe noi adevarul ! Cu alte cuvinte Biserica lui Hristos traieste, chiar si cu Duhul Sfant in mijlocul ei !!, de aproaoe 2000 de ani in minciuna si trebuia sa vina niste prooroci mincinosi sa ne spuna ei adevarul spre care Duhul Sfant nu a calauzit Biserica lui Hristos in tot acest timp !! Cata impertinenta deci la acesti sectari care contrazic atat cuvintele Mantuitorului cat si Sfanta Scriptura, si care il fac mincinos pe Insusi Duhul Adevarului care a calauzit Biserica lui Hristos inca de la pogorarea Sa peste apostolii Domnului !