Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Invatatura ortodoxa marutirseste:
Da bineinteles, ca Zaheu (ca si sutasul Cornelie...) , puteau afirma ceea ce ati spus si anume "astazi am fost mantuit eu si toata familia mea si daca vom respecta cele 10 porunci (cu ajutorul lui Dumnezeu), daca vom starui in fapte bune (cu ajutorul lui Hristos evident) pana la sfarsitul vietii, si daca atunci cand vom pacatui ne vom curati de pacatele noastre prin cele randuite de Biserica (Spovedanie, Impartasanie, maslu, post, rugaciune, milostenie...), atunci vom ramane mantuiti".
|
Adaugi lucruri nescripturistice. Ii spune Hristos ceva lui Zacheu din cele ce afirmi tu? Nu mai schimba Sf Scriptura adaugand lucruri care contrazic invataturile lui Hristos. Numai credinta in Hristos mantuie, de aceea i-a zis Hristos lui Zacheu ca "Azi a intrat mantuirea in casa aceasta". Si prin credinta in Hristos poate intra in orice casa.
Citat:
Mantuirea se poate pierde evident, daca omul nu ramane in voia lui Dumnezeu si se intoarce iar la pacate, incalcand cele 10 porunci[/u].
"De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă. " I Corinteni 10,12.
|
Daca omul nu ramane in voia lui Dumnezeu inseamna ca acel om nu a fost mantuit, nu ca si-a pierdut mantuirea. Hristos ne asigura ca cel ce sunt ai Lui, ai Lui vor ramane.
Citeste Ioan 10.
Citat:
[b]"Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă. Sau nu vă cunoașteți voi singuri bine că Hristos Iisus este întru voi? " (II Corinteni 13,5)
|
Tu cum te cercetezi?In ce consta cercetarea ta personala?