Câteva remarci la panseurile lui Vsovi:
Câteva remarci la panseurile lui Vsovi:
Panseul: Dacă știam că-mi ești potrivnică... și că și tu găsești hibe la părintele Irineu Pop Bistrițeanul? E clar că ai nod la camilă!
Remarca: Nici tu nu ești mai breaz, ba chiar o întreci, că fata asta a exprimat doar o dezamăgire personală și atât. Dar tu îți dai în petic ceva mai încolo, unde îl scoți pe Irineu că “a aruncat cu piatra” în Pucioși... “ieșindu-i pe gură 3 duhuri de draci, de broască râioasă” și drept pedeapsă “atunci și-a pierdut limba și mâna dreaptă în gheenă”.
Panseul: Domnule și gruparea părintelui Iugulescu este de la Dumnezeu, și pe ei i-a chemat Cuvântul lui Dumnezeu, și cu niciunchip nu a greșit părintele Irineu, ci iată Domnul l-a lăudat pe părintele Iugulescu pentru mulțimea de fii duhovnicești... iar tu spui că e o greșală ca robul Domnului, omul lui Dumnezeu, părintele Sofronie și Irineu, cei mai înțelepți dintre cei drepți, iată au greșit? Păi spui matale dar spui dejaba!!!
Remarca: Orice “grupare” și “mișcare” pseudo-ortodoxă nu este de la Dumnezeu, ci de la oameni, și are în ea sâmburele nemulțumirii, al revoltei și al schismei, disprețuindu-i pe ceilalți frați de credință pentru așa-zise “neîmpliniri” (inventate de ei, "aleșii" care se cred a fi neprihăniți, mântuiți și "sfinți"). De aici se recrutează “mișcăriștii”, blasfemiatorii, rascolnicii, lozincarzii care umblă din biserică în biserică strigând “Jos patriarhul comunist!” și alte blestemății anti-ortodoxe. Ei sădesc neîncredere în Biserica strămoșească și în slujitorii ei, îi îndepărtează pe creștini de la obligațiile lor firești, creează dezordine și panică în timpul Liturghiilor și sunt inițiatorii schismelor, dintre care cea a Pucioșilor este cea mai agresivă, prin promovarea unui întreg lanț de erezii a căror îndrăzneală frizează impertinența.
Panseul: Și mai ai tupeul să spui și că a greșit și atunci când a binecuvântat și a legat sfânta Cetate cu Legământ Sfânt și binecuvântare și blestem ce intră fără să resăecte lșegământul? Deci iată l-ai scos și că e un greșitor plin de greșeli ce are greșelile în obijnuință... Nu vă este rușine? Oare a studiat cineva viața acostor mari sfinți părinți?
Remarca: Nu e vorba de nici un tupeu, ci de o remarcă foarte pertinentă. Excesele făcute prin anii 1991 de către Irineu, fiind influențat și înșelat profund de către liderii pucioși (care una spuneau și alta făceau pe ascuns) au fost greșeli pe care Irineu a avut curajul să și le recunoască ulterior cu tărie, în mai multe rânduri. Ți-am recomandat să-l contactezi personal, să te convingi singur dacă stăruie și azi în părerea proastă pe care și-a făcut-o despre pucioși sau (Doamne ferește!) s-a întors pe furiș la locul unde a vărsat.
Panseul: Păi draga mea dușmancă, că iată acum sunteți pare-se 4 grații dar nu mă sperii de voi ci de minciunile și păcatele și mândria și fățărnicia mea, iar de la tine nu m-am așteptat cu niciun chip la așa ceva; păi Părintele Irineu a greșit fatal o singură dată în viața lui,
Remarca: Asta zicem și noi, că a greșit fatal atunci când a crezut că “mișcăriștii” din Biserică sunt ortodocși autentici; dar ei erau vopsiți. Iar când a dat o ploicică de sus, s-a dus vopseaua și au rămas goi.
Panseul: Și atunci și-a pierdut limba și mâna dreaptă în gheenă, dar nu și inima, nu și mintea, nu și credința ci iată că încă este legat de satana și în temnița celui rău și va avea necaz 10 zile așa cum este scris, despre unii dintre Noi. (La ăia despre care este scfris mă refer, și nu la mine.)
Remarca: De unde știi tu că “este legat de satana”? Când vor veni aceste “10 zile de necaz” peste el? Nu de alta, dar să-l anunțăm pe bietul om să-și facă provizii de pâine și apă și să stea închis în casă.
Panseul: Deci nu mai mințiți despre părintele meu Irineu, căci el m-a scos din fundul băălții...
Remarca: Nici tu să nu mai minți despre el, ca să nu mai dai cu fundul în baltă.
Panseul: Iar în ce privește miile de Ani, păi e gata, suntem în plină campanie de înviere, căci cei 2000 de ani câți au fost scriși au trecut, așa cum este scris, și în a TREIA ZI VA ÎNVIA, căci este scris că ''veți dărâma acest Templu dar în trei zile Îl voi ridica din nou''
Remarca: Ce spui, Franz? Păi nu învie Domnul acum 2010 ani în urmă? Îl ținuși tu 2000 de ani mort, și abia după ce trecură, te hotărâși să declanșezi “campania de înviere” și să-L scoți la lumină ? Adicătelea, tu zici ca-n Biblie, că la Dumnezeu 1000 de ani sunt cât o zi, așa că dacă trecură două zile cât 2000 de ani, uite că veni a treia zi și învie Domnul, iar acum urmează să împărățească cu voi (cei "aleși și șfinți") exact 1000 de ani, mileniul de "a treia zi după Scripturi”?
Panseul: Și abea atunci a mărturisit femeia că: Are un cui în șlapii, un cui bătut în talpă la pantofii de lemn pe care îi folosește, și oridecâte ori cineva o poftește sau o batjocurește sau o ciupește sau o prinde în brațe sau de formele ei, sau o sărută, de fiecare dată ea calcă în acel cui ca să nu cadă în păcat ori în plăceri ori să se ia la discuție cu clenții...
Remarca: Păi, cuiul dacă “e bătut în talpă”, nu calcă mereu pe el? Sau, cât nu e ispitită, îl scoate din talpă ca să poată călca lesne pe talpa pantofilor de lemn (care, după cum pretinzi, erau, concomitent și șlapi de cauciuc), și îndată ce vine ispita de la clienți, femeia își bagă repede cuiul în talpă, ca să aibă în ce călca apoi, ca să simță înțepătura și să nu cadă în păcat ?
Panseul: Deci ceva este putred, dar nu unde credeți voi ci în Danemarca, adică în mințile nimfomane și curâioase ale unor sărmani rătăciți așa ca mine, [...] Că doar v-am spus că eu nu-s prooroc ci un mic mare păcătos mirean păcătos din poBor ...
Remarca: Păi da! Cică “Gura păcătosului, adevăr grăiește!”, și aici se potrivește.
Last edited by mariamargareta; 19.07.2010 at 13:39:04.
|