Citat:
În prealabil postat de anaecaterina
dupa rebotezare nu am mai pracicat yoga...am un partener insa nu ne-am casatorit inca...ma tot gandesc si razgandesc...
|
aham... pai si aceasta ar putea fi principala cauza... mai mult ca sigur, de fapt. La tine, 'ganditul si razganditul' tot piedici de la cel rau sunt. Cel putin din cate stiam (si tot de la mai multi preoti, inclusiv de la duhovnic), a trai necununat este un pacat f. mare, este considerat curvie/desfranare in fata lui Dumnezeu... Sunt destui preoti duhovnici (mai ales de manastire) care dau canon mai indelungat pt. asta, si opresc de la impartasanie pe mai multi ani (chiar si cate 7 sau 15!), si care nu pomenesc nici la Proscomidia din cadrul Sf. Liturghii pe cei care traiesc necununati. Postez aici si un link relevant:
http://www.lavrentie-sovre.eu/Paisie_Index.htm. Si iarasi, tot cineva dintre cunoscuti mi-a spus de un cuplu care au trait vreo 30 de ani necununati, au si copii etc, si mai mereu au avut tot felul de prob. de un fel sau altul, in casnicia lor, iar un preot le-a spus ca din cauza ca traiau necununati, apoi s-au cununat la bis. ortodoxa (si intr-un cerc restrans, doar cu familia, nasii si cativa prieteni, sau numai cu nasii de fatza, ca martori etc, nu am mai retinut exact - oricum, important este ca au reusit de s-au cununat, intr-un final).