Citat:
În prealabil postat de glykys
Domnule draga, ce spune Gabriela8 este conform credintei ortodoxe. Dumneata ai o alta credinta, sa-ti fie de bine, daca vrei sa o expui, ai libertate de opinie, dar marturiseste-le tuturor si numele ei (al credintei tale), ca sa nu ii induci in eroare pe unii mai nestiutori, care, de vreme ce intra pe un forum crestin-ortodox, vor sa afle invatatura ortodoxa!
|
Acest topic face parte din sectia Generalitati deci pot sa imi expun punctul de vedere, daca se vrea un raspuns strict ortodox poate fi mutat topicul pe sectiunea Biserica Ortodoxa.
Legat de apartenenta religioasa nu e relevant, relevant este sa se dea opinii din Sf Scriptura, nu povesti.
Citat:
În prealabil postat de glykys
Va mai mirati apoi ca sunteti discriminati, neintelesi si netolerati de ortodocsi... Deci, daca vrei toleranta si egalitate, spui asa: In credinta ta, X..., se spune ca dupa ce moare omul ..., iar in credinta ortodoxa se spune ce am scris eu, Gabriela si cei care am mai raspuns la acest topic. Ca sa nu fie nimeni indus in eroare si sa aleaga omul cu buna stiinta in ce sa creda si ce sa faca.
|
Eu raspunsul l-am dat intr-o maniera politicoasa, asa ca nu vad de ce as fi netolerat. Doar daca va deranjeaza adevarul, si din pacate deranjeaza. Tu daca esti bolnava de cancer ti-ar place sa iti spuna doctorul ca esti sanatoasa si sa mori?sau preferi sa ti se spuna ca esti bolnava si sa faci "tratamentul" pentru a putea fi vindecata?
In credinta mea, care e crestina, si care se fundamenteaza pe Sf Scriptura, se spune ca omul are sansa pocaintei cat timp traieste, dupa ce-a murit nu se mai poate schimba nimic.
Din pacate raspunsurile voastre nu sunt conforme cu Sf Scriptura, asa ca mai intai ar trebui sa cititi Sf Scriptura si apoi sa vii cu raspunsuri. Cu mantuirea nu-i de joaca.
Eu daca as fi in locul persoanei care a pus intrebarea as putea gasi f usor in raspunsul vostru o portita pentru a trai in pacat ca oricum se roaga rudele etc si o sa fiu eu mantuit candva. Ce rol mai are pocainta in teoria prezentata de tine? Niciunul, ca oricine poate fi mantuit pe baza anumitor ritualuri. Asta a invatat Hristos?