View Single Post
Vechi 20.07.2010, 09:20:17
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Postul inseamna infranare, renuntare, disciplina.

In ceea ce ma priveste, postul inseamna sa mananc regulat, trei mese, la timpul lor, in fiecare zi. Cu carne, lapte, nu conteaza, important este sa mananc "omeneste", dimineata, la pranz si seara. De ce ?

Pentru ca eu, in mod "normal", nu mananc. Am un stil de viata foarte dezordonat, dimineata nu mananc nimic, plec la birou, se face ora 3 sau patru dupa amiaza inainte sa pun ceva in gura, atunci cumpar primul lucru care imi cade in mana, seara mai mananc eu ceva, dar tot in fuga, poate chiar in pat, poate ma trezesc noaptea ca mi se face foame.

Cu alte cuvinte, mie nu mi-ar fi greu de loc sa tin post, in sensul de a manca putin, sau de a nu manca carne, pentru ca asta fac in cel putin jumatate din zile, DAR adevarata disciplina si infranare inseamna pentru mine sa renunt la un obicei rau si nesanatos si sa imi impun un program alimentar regulat, chiar daca imi este foarte greu.

In ceea ce priveste fumatul, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu duhovnicul tau.

E și aceasta o perspectivă de a privi postul! Și nu dintre cele rele.
Înfrânarea de-a săvârși ceva rău ție însuți...

Cât despre fumat, categoric, e un păcat, darămite să mai fumezi în post.

Dar și în afara postului: "Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva." (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, VI, 12).

Doamne ajută!

Last edited by CalmDown; 20.07.2010 at 09:25:51.
Reply With Quote