View Single Post
Vechi 20.07.2010, 12:09:41
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Aceasta intrebare e pusa intentionat pentru a starni polemici,..nimic din ce i se atribuie bisericii nu este adevarat.Stearsa..?Gresit..Romania e plina de biserici impunatoare..mai multe decat scolile de care e nevoie,si acoperite de multe ori cu tabla aurita.Saraca..?Glumesti...averea bisericii dupa ultimele statistici e evaluata la cca 3,2 miliarde de euro,fara sa timen cont de retrocedarile masive a sute de mii de ha de paduri si terenuri arabile.Aproape ca am putea iesi din criza...nu?Ti se pare atmosfera apasatoare la slujba..?Mie nu,..poate doar ca vocabularul folost e perimat si anacronic pentru mileniul 3.Probabil in viitorul apropiat cineva mai aeresit la minte din conducerea BOR va avea curajul de a renova si a aduce la zi ritualurile si lexicul folosit.Oricum..pentru generatiile viitoare..trebuie gasita o noua relatie de comunicare,o alta mentalitate de a atrage tineretul..in caz contrar..va fi doar o amintire,.
Voxdei ai o problema cu banii ,tot ti se pare ca biserica are prea multi bani dar argumente nu ai ,e o presupunere.
Nu cumva ai saracit dand bani la biserica?
Biserica e sufletul natiunii ,fara biserica suntem ca si morti .
E normal ca acoperisul bisericii sa fie facut din cupru ,e un material care rezista in veac ,e o vorba "sunt prea sarac sa imi iau lucruri ieftine"
Si apoi Hristos nu merita chiar nimic ?
Scolile sunt mare parte bine dotate ,bani au fost si pentru scoli ,dar aici e o problema.
In timp ce de banii pentru biserica nimeni nu se atinge ca e pacat si merg toti la destinatia propusa ,la scoala am indoieli ,nu cred ca asa cum se prezinta treburile in Romania banii au fost folositi numai in interesul comunitatii.
De aici lipsa de bani pentru institutii publice.
Nu biserica este de vina.
Doamne ajuta !
Reply With Quote