Citat:
În prealabil postat de Danut7
Din punctul meu de vedere exista o stare negativa in Biserica.O stare posomorita si pesimista care nu inspira incredere , siguranta si nici optimism ci nesiguranta,nepotism si hipocrizie.Biserica nu prea mai satisface nevoile spirituale ale omului prin baza faptului ca a devinit caldicica "nici asa, nici asa".Nu mai intareste si invioreaza sufletul si nici nu ii acorda barbatie, ci din contra il slabeste.Nu mai acorda pacea,linistea si bucuria aceia sufleteasca.
Ba s-a mai si instalat mult chici.
Ceea ce lipseste e frumusetea, barbatia si stralucirea adevarului.
|
Eu cred ca e vorba doar de o perceptie a ta, personala. Ca si cum ti s-ar fi pus un val pe suflet si privind prin acel val - care e doar pe sufletul tau - tot universul si Biserica le vezi printr-un filtru cenusiu.
Nu Biserica devine caldicica, ci individul. Ea nu are cum fi caldicica, dar noi, persoanele, madularele ei, putem fi. Daca avem impresia ca suntem caldicei doar, pai atunci sa Il rugam pe Dumnezeu sa ne infierbante. Nu poti cere altora sa fie intransigenti, sa tina post, sa faca metanii, sa se roage. Poti insa sa ceri tu barbatie si putere sa faci aceste lucruri pe care le astepti de la altii.
Ne-a spus un preot ca Dumnezeu isi daruieste Harul tuturor celor din Biserica, insa fiecare il recepteaza in mod si "cantitati" diferite, dupa cat ii este de deschis si de curat sufletul. Deci aceasta lipsa a pacii, bucuriei si linistii sufletesti nu este din cauza ca Biserica nu transmite, ci din cauza ca sufletul nostru e intr-o stare.. nepotrivita.
Cum am zis si pe alt topic, cred ca toti am trecut, trecem si poate vom mai trece prin asa ceva. Dar cel mai important pas ca sa ne tamaduim e sa recunoastem boala si problema in noi insine si sa nu o proiectam in exterior, dand vina pe "caldicia" altora si pe lipsa lor de barbatie. Biserica nu e ceva doar in afara noastra, ci si noi suntem parte din ea. Daca avem ceva sa ii reprosam, intai trebuie sa ne reprosam noua insine.
Roaga-te lui Dumnezeu sa iti dea toate aceste lucruri, sa iti limpezeasca sufletul si tie si celorlalti din Biserica, astfel incat toti sa saltam si sa ne bucuram si cantam: Aliluia :)