View Single Post
Vechi 21.07.2010, 14:22:03
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Ce inseamna om nascut din nou?
Nasterea din nou e schimbarea pe care o face Dumnezeu in om, dupa cum scrie in Ioan 3 si in Ezechiel:

"Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu." - Ioan 3.

In Iezechiel este descrisa nasterea de sus:
"De aceea vă voi scoate dintre neamuri și din toate țările vă voi aduna și vă voi aduce în pământul vostru.
Și vă voi stropi cu apă curată și vă veți curăți de toate întinăciunile voastre și de toți idolii voștri vă voi curăți.
Vă voi da inimă nouă și duh nou vă voi da; voi lua din trupul vostru inima cea de piatră și vă voi da inimă de carne.
Pune-voi înăuntrul vostru Duhul Meu și voi face ca să umblați după legile Mele și să păziți și să urmați rânduielile Mele. "

Un om nascut din nou e un om care traieste dupa voia lui Dumnezeu nu dupa pofte pacatoase.

Citat:
Ce inseamna ca te intorci la Dumnezeu?
Iti raspund cu niste citate din Iezechiel care sunt destul de elocvente:

"Spune-le: Precum este adevărat că Eu sunt viu, tot așa este de adevărat că Eu nu voiesc moarte. păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa și să fie viu. Întoarceți-vă, întoarceți-vă de la căile voastre cele rele! Pentru ce să muriți voi, casa lui Israel?"

"De aceea vă voi judeca pe voi din casa lui Israel, pe fiecare după căile sale, zice Domnul Dumnezeu; pocăiți-vă și vă întoarceți de la toate nelegiuirile voastre, ca necredința să nu vă fie piedică.
Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel?
Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!"

Intelegi ce inseamna sa te intorci la Dumnezeu?

Citat:
Cand mai renuntam la limbajul de lemn?
Renunta cand vrei, nu te opreste nimeni :).

Citat:
Sa stii ca e posibil sa nu fi fost vindecat spiritual pe viata respectivul.
A fost vindecat spiritual, Hristos i-a spus "credinta ta te-a mantuit". Acel lepros era un om mantuit din acel moment.

Citat:
De asemenea, se poate ca altii din cei 9 care initial nu au reactionat sa fi realizat mai tarziu.
Din cate vezi, Iisus Cristos "loveste" in mod indirect in iudei care considerandu-se poporul lui Dumnezeu, se poarta ca si cum li s-a cuvenit vindecarea. Acest lucru se intampla pana in ziua de azi.
Nu stiu ce s-a intamplat cu ceilalti 9, insa important e ce s-a intamplat cu acel 1 care a venit la Dumnezeu, si-a fost mantuit.