View Single Post
Vechi 21.07.2010, 23:31:58
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Într-adevăr, noi nu participăm la festinuri orgiastice în care să bem sânge din pahar de aur și să repetăm cu ochii dați peste cap în extaz mistic că este o Taină. Elementele acestea ne repugnă pentru că fac parte din recuzita bisericii decăzute descrisă de sf Ioan Teologul în Apocalips 17,4-5. Nu vreau să zic că Biserica Ortodoxă este acea biserică decăzută, însă insistența cu care descrii pretenția aceasta blasfemiatoare a transformării vinului în sânge (și încă sângele lui Hristos) abate atenția de la menirea Cinei Domnului.
Tot cercetand, am reusit sa imi dau seama care este de fapt originea acestui tip de gandire care acuza Biserica ca ar fi nu stiu ce desfranata a Babilonului. Aceasta conceptie isi are radacinile in conceptia "profetesei" adventiste Ellen White (nu stiu daca ea s-ar fi inspirat de la altii), care isi exprima parerea in aceasta problema in 1850 in Present Truth, nr. din aprilie 1850: "Babilonul, biserica nominala, a cazut. Poporul lui Dumnezeu a iesit din ea. Ea este acum "sinagoga Satanei" (Apocalipsa 3, 9). "locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte." (Apocalipsa 18, 2)

Deci conceptia pe care a prezentat-o mai mult sau mai putin fatis acest sectar adventist, si anume ca Biserica este de fapt acum sinagoga satanei, vreo mare desfranata etc, isi are originile chiar in scrierile "profetesei" sectare adventiste Ellen White ! Carevasazica, dracul este deja cu state vechi de plata ! Aceasta este teoria pe care isi bazeaza sectarul adventist parerile despre Biserica Ortodoxa si in baza careia sustine cu atata fervoare sectara ca Biserica Ortodoxa este o desfranata mistica decazuta, ca sfanta euharistie ar fi de fapt o blasfemie si un festin orgiastic si antropofag (chiar canibalic, nu-i asa, triceorule?), ca Tainele Bisericii ar fi de fapt niste minciuni, niste iluzii, si cine stie ce mai gandesc astfel de sectari insa nu marturisesc pe fata !