Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Eu sunt adventist de ziua a șaptea însă nu pot fi adventist doar în ziua a șaptea, inevitabil doctrina bisericii mele (a sistemului religios dacă vrei) își pune amprenta asupra întregii mele vieți. Pe de altă parte, ai foarte mare dreptate că doar având "o doctrină mai bună" nu devii alt om, nu ți se schimbă automat caracterul și nu ai fapte bune. Aceste schimbări, această naștere de sus (naștere din nou) are loc doar prin puterea transformatoare a Duhului Sfânt. Dacă însă cineva are o "doctrină rea", idei creștine alterate, nu se poate aștepta ca Duhul Sfânt să opereze aceste schimbări în viața lui. Poate prin forțări proprii să pară mai educat, mai amabil, făcând chiar acte de caritate (așa cum mulți atei o fac), dar motivația intimă nu este dragostea lui Dumnezeu sălășluind în inima lui.
|
"Iar cuvântul meu și propovăduirea mea nu stăteau în cuvinte de înduplecare ale înțelepciunii omenești,
ci în adeverirea Duhului și a puterii, pentru ca credința voastră să nu fie în înțelepciunea oamenilor, ci în puterea lui Dumnezeu." (1 Corinteni 2, 4-5)
http://www.youtube.com/watch?v=4tm3VYSLkI0