View Single Post
Vechi 22.07.2010, 16:23:12
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Pasajul asta nu exprima altceva decat faptul ca un om se vede ca este credincios prin viata lui, nu prin vorbele lui. Sunt multi care isi zic credinciosi dar care traiesc in pacat, astia nu sunt credinciosi.
Pasajul acesta arata clar ca invatatura SOLA FIDE(numai credinta) este o invatatura diavoleasca, cu totul straina de mesajul lui Hristos (si deci de invatura crestin ortodoxa) care spune "Și pentru ce Mă chemați: Doamne, Doamne, și nu faceți ce vă spun" Luca 6,46

NU ajuta la nimic dor sa crezi si sa nu faci voia Domnului! NU ajuta la nimic sa vezi mantuirea doar ca un proces juridic, "gata eu cred in Hristos si sunt mantuit", daca ar fi asa cum zicei voi (sola fide, numai credinta) atunci si dracii ar fi fost mantuiti demult caci si ei cred si se cutremura in fata lui Hristos.

"credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.
Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea.
Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?
...
Vedeți dar că din fapte este îndreptat omul, iar nu numai din credință.
...
Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este. " Iacov 2,17-20,24,26