View Single Post
Vechi 23.07.2010, 01:12:02
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Pe de alta parte e oarecum ciudat ca i s-a pus cruce pe mormant cand stim ca a fost ateist si a si daramat biserici.
Un lucru nu imi este clar: Ceausescu a prigonit si el crestinii sau s-a intamplat doar la inceput pe vremea lui Dej?
Atata timp cat a fost crestin ortodox botezat, indiferent ca a practicat sau nu credinta, dar nu a lasat nici un testament scris pentru cei ramasi in viata ca sa stie ce sa faca cu trupul, cele necesare inmormantarii trebuiesc facute, inclusiv punerea crucii pe mormant...

Prigonirea clerului bisericesc si a credinciosilor practicanti a existat si sub Ceausescu, dar niciodata aceasta nu a ajuns la cotele prigonirii din comunismul rusesc. Exista carti scrise in acest sens, marturii ale celor care au trait in inchisorile comuniste din Romania sau din Rusia.
Eu am fost extrem de impresionata de istoria pr. Arsenie din Rusia (este o serie de vreo 5 carti)...o recomand cu toata siguranta ca nu veti regreta.