O singura carte am citit despre un om prigonit pentru credinta in tp lui Ceausescu, "Hristos- marturia mea" de Traian Dorz. Facea parte din Oastea Domnului si a fost prigonit in special pentru ca a scris literatura religioasa. Alaturi de marturia altor oameni, acum foarte batrani pe care am auzit-o "live", cartea asta m-a ajutat sa imi fac o impresie despre ce a insemnat comunismul pentru Biserica Ortodoxa si cat de "bun" a fost. In orice caz, cred ca ne distruge mai mult asa zisa libertate de acum cand ni se pare ca alegem noi sa nu mergem la biserica, sa nu credem, etc cand de fapt suntem rezultatul unei intense manipulari a subconstientului.
PS. Nu sunt una dintre persoanele care vede un mason sau un drac la fiecare colt de strada dar uitandu-ma in jurul meu cum absolut nimeni nu mai are o personalitate, nu mai are originalitate, nu se mai accepta asa cum e si incearca in permanenta sa fie sau sa arate ca "vedetele"(vedetismul e un fenomen extrem de intalnit aici unde traiesc) imi permit sa fac afirmatia de mai sus.
|