View Single Post
Vechi 23.07.2010, 14:42:49
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Dumnezeu nu se razbuna pe nimeni....dar noi am devenit foarte superficiali cerandu i sa ne rezolve problemele...orice pacat in care noi staruim, si staruim , si staruim si nu facem nimic ca sa ne indreptam, si nu ne pare rau ca nu Il ascultam pe Dumnezeu in poruncile pe care ni le a dat, si care sunt legi ale functionarii universului, si ale cresterii noastre spirituale, atunci primim precum dupa legile fizicii -actiune si reactiune.

Chiar si in momentul in care ne vom indrepta, si ne va parea rau ca nu ascultam de Dumnezeu, tot vom mai avea necazuri, pentru ca cel mai probabil ca nici parintii nostrii multa vreme nu L au ascultat pe Dumnezeu si nu vor sa se indrepte, si nu vor sa mearga la Sfanta Biserica duminicile si in sarbatorile mari, sa tina posturile, sa faca rugaciuni la miezul noptii, cel putin patruzeci de zile cu una sau trei lumanari aprinse, cu candela aprinsa Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului, dar si rugaciunile de seara si de multumire si pentru cei adormiti.

Putem sa preluam si de la altii pacatele lor, daca primim bani sau altele de la ei, desi poate ca nu imediat, iti spun asta, pentru ca un parinte a luat, desi nu vroia, de la un barbat care venise in manastire, cativa galbeni, caci luasera si altii, si a visat noaptea ca era pus sa secere spinii pacatelor aceluia alaturi de ceilalti, iar cand barbatul a revenit in manastire, i a aruncat banii inapoi, spunandu i ca nu i mai trebuie sa curete si pacate straine, ca ii sunt de ajuns propriile pacate pe care trebuie sa le curete...iar omul nostru s a folosit si s a indreptat de atunci...

Important mi se pare sa inveti sa te bucuri de lucrurile simple, caci recunosti frumusetea si perfectiunea Creatorului in ele...

Imi cer iertare ca m am gasit eu sa te sfatuiesc, dar sper sa ajungi la biblioteci cu carte duhovniceasca si sa iei de acolo cartile care sa te ajute sa intelegi mai bine ce inseamna lepadarea de sine, cinstirea parintilor, mandria, smerenia si atatea altele...
Reply With Quote