Citat:
În prealabil postat de IonelS
....Au plecat cu dispret sau chiar cu ura fata de neamul si tara din care au fost lasati sa faca parte...Pe atat de multi romani i-am auzit scuipand pe neam si tara ....! ...Crezi ca n-au stiut ca sunt vremuri bune si vremuri rele pt neam si ca la rau mai trebuie sa si lupti ?
|
Hai sa fim seriosi...ce legatura are neamul si tara cu credinta? Vremurile prin care a trecut acest teritoriu numit Romania s-au datorat conducatorilor si locuitorilor lui, un neam tradator, hraparet, lacom, prefacut, trufas ...
Eu sunt una dintre romanii care regreta profund ca fac parte din acest neam, am plecat din aceasta tara fara remuscari...dar asta nu-mi stirbeste cu nimic credinta. Nu sunt perfecta si nu sunt sfanta, motiv pentru care nu am cum sa nu recunosc ca sunt dezamagita de acest popor. Pentru mine acest popor nu a facut nimic, macar un singur lucru ca acum eu sa fiu in tara mea si sa ma mandresc ca sunt romanca, sa pot sa-mi apar in fata oricui neamul, scuze, dar cu foarte putine exceptii chiar nu am cu ce ma lauda. Imi iubesc tara, dar nu neamul. De fapt sunt putini cei in fata carora ma inclin cu iubire si respect.
...si va rog sa nu-mi veniti cu parintii si sfantii crestini romani, cu calugarii si cu mamele eroine, cu intelectuali care si-au facur renume prin merit...procentul acestora este de 0,...% comparativ cu restul si probabil ca datorita acestui mic procent Dumnezeu a tinut aceasta tara superba ca asezare.
Doar atat pot sa spun: Multumesc lui Dumnezeu ca ma iubeste si mi-a dat ocazia sa Il cunosc pe El...si sunt convinsa ca oriunde m-as fi nascut pe aceasta planeta eu tot L-as fi cunoscut pe Dumnezeu daca asta era voia Lui.