Citat:
În prealabil postat de stereox
Fin tunat sa... ce? Eu nu vad niciun fine tuning.
|
Inseamna ca nu vrei sa vezi sau nu ai suficiente cunostinte. Merg pe prima varianta. :)
Citat:
Aici avem o problema, pentru ca din asta nu prea rezulta niciun fine-tuning.
|
Intr-un haos aparent in care fiecare clipa este o devenire dintr-o stare materiala in alta de energie si inapoi, totusi domneste ordinea si stabilitatea in chip extrem de curios pentru oamenii de stiinta. Dar nu si pentru tine...
Citat:
De fapt, daca lucrurile ar sta invers, si intotdeauna, in fiecare proton ar ramane cu trei antiquarci mai mult decat quarci, atunci pur si simplu i-am numi pe aceia quarci si pe cei care sunt mai putini antiquarci. Si nu s-ar schimba nimic in lumea noastra :)
|
Universul ar fi putut deveni "invers" decat este daca antimateria ar fi dominat materia. Profesorul S. Hawking a imaginat un Univers "opus" care ar trebui sa indeplineasca trei conditii esentiale pe care... le-am uitat, insa le poti gasi in "
Scurta istorie a timpului" daca nu ma insel.
Se insa pune problema stabilitatii lumii, nu de ce suntem formati din electroni si nu din pozitroni.
Ganditorii din vechime se intrebau: ce este asta si ailalta, ce este lumea? Apoi a aparut Kant si a intrebat: dar cum sunt posibile toate astea? Dupa care vine un fenomenolog si mai jmeker care ii face pe toti, intreband: ce este ESTE-le?
Citat:
M-ar interesa si un link spre sursa acelui citat, daca se poate.
|
L-am gasit mai demult si l-am salvat, insa nu mai stiu cui apartine. Apropo, era in engleza si l-am tradus, poti sa-l cauti.