View Single Post
Vechi 24.07.2010, 11:20:38
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Fin tunat sa... ce? Eu nu vad niciun fine tuning.
Inseamna ca nu vrei sa vezi sau nu ai suficiente cunostinte. Merg pe prima varianta. :)

Citat:
Aici avem o problema, pentru ca din asta nu prea rezulta niciun fine-tuning.
Intr-un haos aparent in care fiecare clipa este o devenire dintr-o stare materiala in alta de energie si inapoi, totusi domneste ordinea si stabilitatea in chip extrem de curios pentru oamenii de stiinta. Dar nu si pentru tine...

Citat:
De fapt, daca lucrurile ar sta invers, si intotdeauna, in fiecare proton ar ramane cu trei antiquarci mai mult decat quarci, atunci pur si simplu i-am numi pe aceia quarci si pe cei care sunt mai putini antiquarci. Si nu s-ar schimba nimic in lumea noastra :)
Universul ar fi putut deveni "invers" decat este daca antimateria ar fi dominat materia. Profesorul S. Hawking a imaginat un Univers "opus" care ar trebui sa indeplineasca trei conditii esentiale pe care... le-am uitat, insa le poti gasi in "Scurta istorie a timpului" daca nu ma insel.

Se insa pune problema stabilitatii lumii, nu de ce suntem formati din electroni si nu din pozitroni.

Ganditorii din vechime se intrebau: ce este asta si ailalta, ce este lumea? Apoi a aparut Kant si a intrebat: dar cum sunt posibile toate astea? Dupa care vine un fenomenolog si mai jmeker care ii face pe toti, intreband: ce este ESTE-le?

Citat:
M-ar interesa si un link spre sursa acelui citat, daca se poate.
L-am gasit mai demult si l-am salvat, insa nu mai stiu cui apartine. Apropo, era in engleza si l-am tradus, poti sa-l cauti.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote