View Single Post
Vechi 25.07.2010, 15:47:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
ce se intampla daca te spovedesti de mai multe pacate si provocat fiind il repeti pe unul ?
Trebuie să știți că se întâmplă de multe ori, în ciuda voinței sincere de a nu mai păcătui, să recădem. Mai ales în păcate care sunt de natura viciului. Acest lucru poate duce la deznădejde, penitentul văzând că nu urcă spiritual, ci bate pasul pe loc. "Pentru ce să mă mai spovedesc și pentru ce să mă rog și să țin post ? Nu sunt cu absolut nimic mai bună ca anul trecut, când nu făceam toate astea !"
Nu este așa. Mai întâi, ca să spunem că "e tot aia", nouă ne lipsește un termen din ecuație: nu știm unde am fi ajuns fără ajutorul Sfintelor Taine, al rugăciunii și postului. Mai apoi, trebuie să știți că amăgitorul oamenilor atacă puternic, cu mai multă furie, pe acela pe care îl vede că face un efort ca să se mântuiască. În asemenea împrejurări, este un succes să bați pasul pe loc și să nu o iei la vale. Din fericire, diavolul nu-și întețește ispitele necontenit, ci la un moment dat, văzând că omul se ține tare și "vâslește" contra curentului generat de el, i se ia. Atunci, strânsoarea lui va slăbi și va fi momentul potrivit pentru o nouă etapă de urcuș în susul râului. De aceea, vă spun: trebuie să aveți curaj și un pic de răbdare: efortul dv își va arăta roadele, chiar dacă asta, de multe ori, nu se petrece imediat.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote