Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO
"credinta tare si dreapta te poate mintui bineInteles cu cele mai Inainte cu botezul pocaintei lui Hristos pt ca tot cl ce crede in el va fi viu si nu va fi mort pentru ca si el a inviat di mormint amin"
multumesc ioan strainul pt raspunsul tau, ma bucura mult ca toti cei ce cred in Hristos vor trai vesnic ca EL. Da e ceva ce nu inteleg, cand scrii "botezul pocaintei" la a cui pocainta te refereai? Al lui Hristos nu poate fi pt ca EL e singurul fara pacat deci nu avea de ce se cai (pocai)! Al meu? botezul pocaintei mele? dar eu nu m-am pocait cand m-am botezat pt ca eram mica, nu intelegeam. Te rog sa fii bun si sa-mi raspunzi. multumesc, Violeta
|
In Biserica Ortodoxa in care spui ca esti botezata, pocainta are loc in cadrul Sfintei Taine a Spovedaniei! Marturisesti preotului duhovnic (iti faci neaparat unul!) toate pacatele tale, te pocaiesti (iti pare rau ca le-ai facut), promiti ca nu le mai faci, primesti un canon si acesta, preotul, are harul de la Hristos sa te dezlege de pacatele marturisite.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...povedaniei.htm