Subiect: CAZUL TANACU
View Single Post
Vechi 12.05.2007, 11:13:08
Colors Colors is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2007
Implicit

Mirean as incerca eu sa raspund in cateva cuvinte: Nu cred ca Sebastiana i-a luat apararea parintelui in ce priveste "practicile". Atat ea cat si Sylvie insa, se indoiesc ca au existat "practici" necanonice la Sfantul Maslu. Dar sa zicem ca aceasta e greu de stabilit cu certitudine. Oricum, daca au existat sunt sigur ca nici ea nu este de acord, nici Sylvie si nici eu. Inca odata, daca au existat practici straine de duhul ortodox, cele enumerate de tine, sunt sigur ca nici unul dintre noi nu este de acord cu ele. Este exagerat sa o consideri "fana" a parintelui. De ce trebuie sa fii ironic? Mi se pare ca tu ai o inversunare contra parintelui aproape personala. Sebastiana considera ca este nedrept sa il judecati atata vreme cat, nu numai ca a fost deja "judecat", dar deja se caieste. Din perspectiva crestina ce faceti voi este "judecata aproapelui". Deci l-a aparat ca om care, indiferent daca a gresit, are nevoie de dragostea noastra crestineasca. Asa cum se cuvine sa o avem toti unii fata de altii. Desi te consideri "in dreptate", eu nu vad la tine nici dragoste crestineasca, nici intelegere. Nu stiu ce inseamna la tine a fi crestin, dar personal te vad inca departe, dupa felul cum o tot ironizezi. Crestin este cel care incearca din toata inima sa-i urmeze lui Hristos, nu doar care merge la biserica duminica, desi e mult si aceasta in ziua de azi. Eu iti dau ultimul cuvant si am sa ma opresc pe acest topic.

Liviu