Citat:
În prealabil postat de coralina
"E complicat...corb la corb nu-si scoate ochii..."
Nici macar atunci cand e la mijloc binele comunitatii de credinciosi pastorite de ambii corbi?
"....poti sa mergi la duhovnic sa te spovedesti si sa-i ceri sfat si binecuvantare sa faci asta..."
Tare mi-e teama ca respectivul preot e chiar duhovnicul doamnei care a initiat acest topic! Ceea ce ar face problema cu mult mai spinoasa decat este.
|
Daca duhovnicul ei este acelasi cu atat mai mult sa mearga la altul...sau in vreo manastire sa ceara sfat unui duhovnic cu viata imbunatatita.
Iar referitor la corbi...da, nici macar atunci cand e la mijloc o intreaga comunitate, sunt situatii in care episcopii stiu foarte bine multe si nu fac nimic sau se fac ca nu vad.
Eu am mai auzit de astfel de situatii si pana la urma au fost invinuite tot persoanele care au spus, desi adevarul era altul...dar stiu si situatii in care preotii saracii erau fara vina, dar datorita unor "muieri" care inventau tot felul de fapte neadevarate despre preotul lor paroh, mergeau la episcop si astfel preotul putea sa-si piarda parohia si chiar familia.
Deci astfel de pacate nu spune nimeni sa le ascunzi, dar in momentul in care faci o asemenea dezvaluire tu trebuie sa te bazezi pe niste dovezi, martori si sa fii sub binecuvantarea unui duhovnic, sa fii convins ca faci un bine si nu un mare rau...astea sunt fapte grave si fereasca Dumnezeu pe cel care este vinovat. Nu va jucati cu mantuirea voastra.