Citat:
În prealabil postat de sophia
@iustin10 - categoric ma astept ca teologii sa stie mai multe ca mine sau ca tine, sau ca alti laici. Ei au atatea resurse.
si pentru Cristi - adica a incerca sa cunosc niste lucruri si personaje corecte din N.T este gresit si constituie amanunte?
Daca era vorba despre barbati, sau parintele monah nu stiu care, probabil ca ar fi fost f.important.
|
sophia draga
din ce zice cristi, eu inteleg ca e important sa facem distinctia intre informatia care doar ne informeaza, care ne precizeaza date istorice, sociologice sau de alta natura (si care desigur au rolul lor) si cunostintele care ne formeaza.
a fi informat nu e totuna cu a fi format.
e foarte bine sa asimilezi multe informatii si mai ales corecte dar scopul esential e sa te lasi format si transformat launtric de cele aflate.
pe de alta parte, e f.posibil ca unii oameni sa aiba nevoie de multe detalii pana li se decanteaza esentele.
parerea mea e ca ai avea nevoie mai mult de lecturi despre cum ne-a afectat pacatul stramosesc intelegerea scopului pentru care am fost creati decat inadvertente legate de modul in care evanghelistii fac referire la femeia care a udat cu lacrimi picioarele Lui, si le stergea cu parul capului ei si ii ungea cu mir picioarele, in timp ce Marcu se refera si el la o femeie pacatoasa, dar care toarna mir de mare pret doar pe capul lui Iisus si nu pe picioarele Acestuia, in vreme ce Evanghelistul Ioan vorbeste de o femeie care unge numai picioarele Domnului.
sophia draga, e bine ca vrei sa te lamuresti in aceasta privinta (pt. asta citeste cu atentie Evanghelia), dar e vital sa nu ramai nelamurita, derutata si confuza in privinta propriei mantuiri.
cristi a vrut doar sa-ti reaminteasca prioritatile.
intai confuziile existentiale si apoi micile inadvertente.
despre confuziile din Scriptura si nivelele de lectura, citeste un mic rezumat pe care i l-am scris mai sus lui Iustin.