Subiect: Mintea deschisa
View Single Post
Vechi 26.07.2010, 01:59:26
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

[quote=geo_olt;271720]
Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
A fi rational adica a gandi sau cugeta nu este un pacat atata timp cat nu gandesti si cugeti la cele rele, fiindca de altfel nu ne-ar mai fi lasat Dumnezeu un creier, sau cel putin nu unul atat de dezvoltat.

Poi cum poti sa fi rational daca nu ai intre ce sa faci diferenta? de unde stii ca faci bine ceea ce faci?
Pai foarte simplu gandesti numai la cele trebuincioase, fara a mai fi nevoia de a pune in cumpana ce ti se pare bine si ce nu. Odata ce avem si constiinta raului suntem obligati sa ne folosim de rationament pentru a ne cantari faptele dar acelasi rationament poate fi folosit numai pentru lucruri bune cum de altfel oameni au perioade cand se gandesc numai la cele bune, perioade cand se gandesc numai la cele rele si perioade cand analizeaza daca sunt bune sau rele. Adica daca noi nu am fi avut consttinta pacatului probabil ca ne-am fi putut lipsi de acele perioade in care trebuie sa analizam ce este bine si ce-i rau, deoarece nu am fi avut si aceasta valenta, de a fi rai si tot rationamentul nostru s-ar fi axat asupra celor trebuincioase fara a mai fi nevoie de acea perioada de analiza intre o fi bune sau o fi rele.
Reply With Quote