View Single Post
Vechi 26.07.2010, 18:19:48
Diana3's Avatar
Diana3 Diana3 is offline
Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Locație: Oltenia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Bine ai venit Diana. Nu avem banci in biserica pentru ca prezenta noastra in ea exprima mersul catre Imparatie. A sta pe o banca e chipul ca stam pe loc. Par nesemnificative aceste lucruri, dar ascund o mare bogatie. Poate ca nu este intamplator ca in iconografie nu avem sfinti care stau pe banci sau scaune. Si nu cred ca au fost lipsiti de neputinte, dar atat de mult s-au unit cu Hristos, incat Acesta a luat suferinta lor asupra Sa.
Bine v-am gasit, Costel ! :)

Sfintii au fost smeriti, sfintii au fost..SFINTI ! Dragostea lor pentru Dumnezeu a fost si este infinita... cautau sa aiba cat mai multe nevointe,orice suferinta apropiindu-i si mai mult de Dumnezeu (cred)

Insa...eu nu sunt sfanta! Si nici nu vreau sa fiu, in sensul ca niciodata nu cred ca-mi voi depasi conditia de pacatoasa... Sfintii se puteau hrani in pustiu cu miere si atat, mie imi vine sa plang de durere daca stau in picioare mai mult de 2 ore... e o foarte,foarte mare diferenta intre noi si EI... (sau cel putin intre mine si EI).

Oare pozitia corpului nostru in Biserica determina distanta fata de Imparatie sau directia gandurilor ? Poti sta in picioare si totusi gandul sa-ti zboare aiurea...

Intr-adevar,aratam respectul si supunerea noastra fata de Dumnezeu alegand sa stam in picioare pe parcursul desfasurarii Sfintei Liturghii,insa oare cat de mult s-ar supara Dumnezeu pe noi daca am alege sa-i aratam evlavia noastra... stand jos,dar avand gandurile Sus,la El ?
Reply With Quote