Precizare: nu mi-am facut cont pe acest site din dorinta de a naste controverse :) Vreau doar sa caut raspunsuri,cat mai multe raspunsuri la intrebarile ce ma intriga.... si, incet incet, sa ma apropii cat mai mult de Dumnezeu.
Nedumerire: De ce seamana unele manastiri mai mult cu pensiuni/moteluri si mai putin cu o casa a Domnului?
Acum doi ani,am intrebat la manastirea Tismana daca exista posibilitati de cazare. Mi s-a raspuns pe un ton ferm ca da - 50 ron/noapte. Acum doi ani !
Weekendul trecut,la manastirea Sf. Ana (Orsova) a intrebat o cunostinta daca se poate inopta acolo. I s-a raspuns afirmativ : "Da,se poate. Va costa 30 ron de persoana". Poftim ? Deci o familie cu un copil ar plati pt o noapte de cazare la manastire mai mult ca la un motel? Interesant. Inteleg ca maicutele trebuie sa se autofinanteze,dar de aici si pana la pretinderea unor tarife FIXE, mai mari decat la cele practicate de pensiunile de 2 margarete, mi se pare o cale foarte lunga.
Este crestinesc sa primesti un oaspete la tine in manastire, este crestinesc ca oaspetele sa dea DUPA POSIBILITATI o suma de bani/ produse alimentare in schimbul ospitalitatii primite, insa mi se pare total neadecvat sa se ceara sume mari de bani.
Mai exista manastiri unde poti merge pentru reculegere si unde dai cat poti,nu cat ti se cere? Mai exista manastiri unde banul este spurcaciunea spurcaciunilor,nu laitmotiv ?
|