Citat:
În prealabil postat de Diana3
Nedumerire: De ce seamana unele manastiri mai mult cu pensiuni/moteluri si mai putin cu o casa a Domnului?
Acum doi ani,am intrebat la manastirea Tismana daca exista posibilitati de cazare. Mi s-a raspuns pe un ton ferm ca da - 50 ron/noapte. Acum doi ani !
Weekendul trecut,la manastirea Sf. Ana (Orsova) a intrebat o cunostinta daca se poate inopta acolo. I s-a raspuns afirmativ : "Da,se poate. Va costa 30 ron de persoana". Poftim ? Deci o familie cu un copil ar plati pt o noapte de cazare la manastire mai mult ca la un motel?
|
Unele manastiri sunt mai mult moteluri pentru ca asta isi doresc cei care le viziteaza...cine merge pentru rugaciune are o anumita conduita..dar marea majoritate a celor care viziteaza manastirile merg sa se mai relaxeze, sa mai iasa din rutina zilnica si sa mearga intr-un spatiu mirific, plin de flori, curatenie si liniste.
Dar pentru toate astea stie cineva cat muncesc amaratii aia de calugari? Stie vreunul din acesti vizitatori cat incarca cu duhurile lor pline de stres si de ifose duhul manastirii?
S-a ajuns sa se ceara acesti bani pentru ca manastirile nu sunt finantate de nimeni dar in schimb sunt obligate sa plateasca la stat absolut tot ce consuma: curent, caldura, impozit...etc Nu mai spun si de ceea ce trebuie sa se cumpere: detergent, hartie igienica, ulei, zahar...etc pt ca sunt multe pe care o manastire le poate produce in gradina proprie dar si multe care trebuiesc cumparate.
Nimeni nu se gandeste la deranjul pe care il face dorind sa ramana cateva zile intr-o manastire, din contra toata lumea are impresia ca li se cuvine ca de aia e manastire...cum manastirea impune o taxa la pomelnice sau cazare...gata...hopaaa.
Pai daca tot e mai ieftin si mai bine la motel, hotel, pensiune mergeti acolo...nu va tine nimeni...
Eu consider ca ar trebui sa constientizati jertfa pe care o fac acei calugari pt voi dragi mireni doritori de liniste si sa considerati prin suma pe care o dati jertfa si multumirea voastra fata de cum ati fost primiti.