View Single Post
Vechi 26.07.2010, 22:55:13
george.marian george.marian is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paradosis Vezi mesajul
Se pare ca domnul elev george.marian a luat vacanta (cel putin pe aceasta tema) ceea ce o sa ne dea si noua ragaz de la a indrepta elucubratiile gasite pe Internet si pe care le posteaza cu multa ravna, probabil din dorinta de a se convinge cu orice pret, impotriva evidentei eclesiologice, istorice si stiintifice, de justetea reformarii calendarului (in ultima instanta si numai pentru ca se evita astfel sarbatorirea Sfintelor Pasti deodata cu Craciunul peste vreo… 30000 – treizeci de mii - de ani!). As fi, totusi, nedrept sa spun ca este lipsit complet de originalitate pentru ca face treaba buna infierind opozitia si apelind administratorul forumului sa-i impuna in mod stalinist “adevarul”. Totusi, este de-a dreptul socant sa vezi ca exista tineri romani care n-au cunoscut comunismul, care nu pricep ce inseamna libertatea la opinie si ca modul lor de exprimare si intelegere partizana a ideilor pe care le promoveaza sunt complet inacceptabile, parca desprinse din “Scanteia” celor mai negri ani.

Nu exista nici un fel de indoiala ca prin introducerea calendarului gregorian si pastrarea vechii pascalii s-au produs grave abateri de la Traditie care se evidenteaza in fiecare an printr-un ciclu al anului bisericesc nu numai defazat (cum le place celor mai multi sa creada), dar si deformat ca sa se potriveasca pe alocuri dupa graficele altora. Pentru cel care crede ca Biserica este Trupul lui Hristos nu este indiferent si nu poate sa nu-l preocupe cum respira acel Trup, daca o mai face sau nu cu intensitatea si in ritmul lasat de Dumnezeu prin Sfintii Parinti. De aceea toti parintii Bisericii, fara exceptie, de cind a aparut aceasta amenintare, au condamnat schimbarea calendarului, au socotit-o erezie si au anatemizat-o impreuna cu cei care au promovat-o sau intentioneaza sa o faca. Cei care apara Stilul Nou nu au nici un fel de argument in Ortodoxie (absolut nici unul!) si, de aceea, recurg la argumente pseudo – stiintifice, in cel mai bun caz, sau, pur si simplu, iau de bune afirmatiile unora a caror singur suport este cucernicia lor (ceea ce este iarasi complet neortodox), chiar si atunci cind contrazic Sfinta Traditie, cu consecinte tragice pentru ca incalcarea constienta a hotaririlor Sfintelor Sinoade atrage dupa sine scoaterea din Biserica lui Hristos.
Nu am mai postat pentru ca sunt convins de veridicitatea harului prezent in BOR si calendarul nu este dogma care ma mantuieste.
Pentru mine subiectul este inchis.

"Elucubratiile" postate de mine sunt in mintea dumneavoastra elucubratii, datorita subiectivismului si mandriei care se afla in inima dumneavoastra.

Dupa limbajul prolix care il evidentiati sunteti OIT numai ca sub un nou cont "traditii". Domnul OIT daca as sta sa discut cu dumneavoastra despre calendare si despre anateme, cred ca toata viata as sta in fata unui monitor. Mai bine ma rog pentru lumea asta decat sa dezbat polemici cu dumneavoastra. Oricat de mult as incerca sa va demonstrez ca nu suntem in anatema cei de pe nou ... nu voi ajunge la nici un rezultat. Nici nu stiti ce inseamna infatisarea unui Sinod Ortodox canonic pentru a da in anatema un episcop, o invatatura eretica etc.

In primul rand nu ati citit nici un link postat anterior si nici de carte nu v-ati atins ... Nu incerc sa ma conving de calendar. Sunt convins de lucrarea harului care lucreaza si este prezent in BOR.

In al doilea rand, nu stau sa intru in polemica cu dumneavoastra pentru ca va bateti cu pumnii in piept ca voi sunteti sfinti si noi mergem in iad ... si deja s-a discutat si s-a inchis threadul care l-ati deschis.

V-am dat link si era dovedit la obiect ca s-a revenit la vechea Pascalie si canonicitatea Bisericii s-a pastrat. Schisma, iubiți frați nu este creată de eventualele abateri de la linia exactă a Sfintelor Canoane, ci de întreruperea împărtășirii și legăturii cu celelalte Biserici ortodoxe și afurisirea de către ele.

Eu am postat pentru iluminarea mintilor care au inceput de indoiala asupra calendarului, nu urmaream sa va conving pe dumneavoastra. Doar dumneavoastra cu ajutorul Lui Dumnezeu puteti sa va convingeti de adevar, dar asta va trebuie multa rugaciune, smerenie, pocainta si rabdare . Cu postarile pe forumuri si cu pumnii in piept in care va afirmati anatema voastra impotriva noastra nu veti rezolva nimic decat dezbinare, un alt thread blocat, sminteala si probabil un alt cont ...

Este plin internetul cu marturiile despre BOSVR ca este schismastica, nu are unime si se ascunde dupa o pseudo-ortodoxie promulgata de zeloti.

Este evident Harul Duhului Sfant in Biserica Lui Hristos in care ma aflu. Avem Sfinti care nu imi explic cum de ii ignorati : Arsenie Boca, Ilie Lacatusu, Sfintii Inchisorilor(Valeriu Gafencu, Vulcanescu etc.), Cleopa etc. care va contesta anatemele si afirmatiile care le adresati la adresa BOR.

Toti Sfintii au combatut ereziile in Biserica Lui Hristos si nu in afara ei.

Si ati zis bine mi-am luat vacanta ...

Doamne ajuta!

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!
Reply With Quote