View Single Post
Vechi 27.07.2010, 00:08:45
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ei chiar si in ziua de astazi pun in altarul lor un pahar cu lapte care se CONSUMA de Dumnezeul lor cel viu!..asa ca sa nu vorbim cu pacat...au si altii TAINELE LOR! In schimb ei nu ne denigreaza pe noi asa cum o facem noi si eu zic ca prin asta cistiga puncte albe acolo sus!:)
Esti sigur ca nu este si o ceata de sobolani implicata in ecuatia asta?
Iertare, nu m-am putut stapani, mai ales ca mi-au venit instantaneu in minte si imaginile de pe Discovery... cele cu templele hinduse in care sobolanii sunt ospeti de onoare. :)

In alta ordine de idei... nu am aprofundat vreodata hinduismul, insa am asistat la o slujba de-a lor intr-un templu. Se aducea ofranda de banane si orhidee (cui, n-am idee), "calugarii" se preumblau prin templu pe jumatate goi iar un "enorias" canta la un fel de balalaika, acompaniat vocal de participantii la slujba. Atentia mi-a fost atrasa mai ales statuile in marime naturala ale diferitelor zeitati (de departe cea mai fioroasa fiind Kali). Se aprindeau betisoare parfumate si erau depuse pe altarele zeilor. La finalul slujbei, credinciosii ieseau pe rand, neuitand sa sune cate un clopotel de pe imensele usi ale templului (nu cunosc semnificatia acestui gest).