Citat:
În prealabil postat de danyel
Ai vazut vreodata evreii la rugaciune? ei isi inclina capetele si isi saruta scripturile din care citeaza, asa faceau si pe vremea Mantuitorului, este asta un gest de idolatrie in viziunea neo-protestanta? da ,plus ca in Biblie avem multe mentiuni de inchinare cu fata pana la pamant, chiar si in Templu, ce crezi ca faceau evreii cand intrau in Templu? stateau la cafea? nu, ci se prosterneau cu fata pana la pamant si asta in timp ce in fata lor aveau chipuri de heruvimi, oare nu cunosteau ei porunca a doua? sau cumva porunca se refera la idoli nu la icoane
|
am vazut evrei la rugaciune si nu aveau nici un chip de heruvimi in fata cand se inchinau. Una e sa te prosterni, ingenunchezi si alta e sa insinuezi ca se prosterneau in fata unui heruvim. Nu zice nimeni sa nu te inchini cu fata pana la pamanat, poti sa o faci.
Cand Ioan a vrut sa se inchine ingerului, care era prezenta fizica nu imagine imprimata, ingerul l-a oprit sa o faca:
"Și eu, Ioan, sunt cel ce am văzut și am auzit acestea, iar când am auzit și am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia.
Lui Dumnezeu închină-te!"
Ce e mai clar de atat?
Citat:
În prealabil postat de danyel
Momentul in care sarpele a devenit idol a fost cel in care evreii l-au considerat un zeu, nu, ei nu se inchinau lui Dumnezeu prin intermediul sarpelui ci chiar il considerau un dumnezeu pe acest sarpe, aici da , avem deaface cu idolatria, dar inainte, cand evreii credeau ca prin sarpe se manifesta puterea lui Dumnezeu, atunci nu era idolatrie
|
E acelasi lucru si in ziua de azi, numai ca tu nu vezi acest lucru.