View Single Post
Vechi 27.07.2010, 14:32:10
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eu cred ca reusesc cei care stau in manastiri ,pustie ,se roaga mult.
Dar preotii traiesc in lume ,e mult mai greu.

Mie discutia despre cat este de irealistic celibatul preotilor catolici mi se pare jignitoare nu numai la adresa celor dintre tinerii catolici care aleg aceasta cale, ci a tuturor tinerilor care sunt necasatoriti si au mai mult de 20 de ani. Vrei sa spui ca daca vezi pe strada un tanar sau o tanara intre, sa spunem, 25 si 35 de ani, necasatorit(a), imediat tragi concluzia ca precis duce o viata nu tocmai crestineasca, fiindca este neaparat imposibil sa nu calci stramb daca nu esti casatorit. Sau este foarte greu, si cei mai multi pica. Ceea ce este total fals. Cu ajutorul lui Dumnezeu, viata casta este absolut posibila. De fapt Dumnezeu ne cheama pe toti, casatoriti sau nu, preoti catolici sau nu, la castitate. Nu ne cheama pe toti la casatorie neaparat, sau nu ne da jumatatea imediat ce iesim din adolescenta, dar la castitate ne cheama pe toti. Si nici nu ne trimite in pustie daca nu ne treimite jumatatea. Cere cumva Dumnezeu de la noi ceva care este imposibil? Nu.