View Single Post
Vechi 27.07.2010, 20:43:12
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Dumnezeu sa-ti faca parte de neamul tau pina la moarte, sa nu iesi niciodata peste granitele tarii cu cele mai frumoase paduri si ape,munti, cu oameni primitori ca niciunde altundeva, sa te bucuri de ele si de ei zi de zi si ceas de ceas!
Desi suna a blestem, ia-o ca binecuvintare!
Peste granite am fost si mi-a intarit sentimentul pe care-l aveam: slava Domnului ca si noi romanii avem o tara !Si inca ce tara ! Vezi ca "binecuvantarea " ta va avea efect de bumerang. Dar merci oricum !

Citat:
Am fugit de oameni ca tine (si mai rai e drept) de care tara noastra e plina iar mesaje de tipul celor pe care le scrii tu, ma intaresc in convingerea mea ca bine am facut!
Nu , n-ai fugit de oameni ca mine, ai fugit de tara care se prabusea si te-ai dus intr-un loc mai bun, la al carei nivel de trai stramosii tai n-au contribuit cu nimic. Tu credeai ca tara se va prabusi intr-o formula placuta tie, sa faci tu fata, sa nu suferi deloc ? Neamul si tara vor merge inainte si fara tine !

Citat:
Singura mea frustare (spre deosebire de tine care ai f. multe altfel nu te-ar durea asa tare -crezi tu-ca cineva o duce mai bine ca tine) sint ortodocsii romani. Nu toti, dar majoritatea. Astia ar trebuii sa fie fratii mei. Se vede din mesajul tau ca ai fi fratele meu? Dar din restul de mii de mesaje de pe forumul asta, cam din cite reiese iubirea pentru fratele de credinta, ca sa nu mai vorbim de restul care nu sint din confesiunea ortodoxa!?
Nu am frustrari in raport cu trasaturile fundamentale ale neamului din care fac parte. Nici tu n-ar trebui sa ai..Ai fi mai fericit.

Citat:
Imi pare rau sa aud ca esti in virsta, credeam ca esti un tinar...ai fi avut scuze!
Sunt inca tinerel...De ce defaimezi ?

Citat:
Eu nu stiu atita teologie ca tine, altfel nu mi-ai da tema de casa abecedarul, eu in credinta mea stiu ca fara emigranti crestinismul murea in Ierusalim si prin imprejurimi lui. Matale te rugai si acuma probabil la Zamoxle si ii injurai pe cei care pleaca din tara...dar si pe cei care ar fi venit in tara sa-ti vorbeasca de Iisus!
Nu sarii in sus! Oricare NU DOAR EU dintre pacatosii de romani emigranti este un apostol in felul lui. Desi tie Romania iti pare buricul pamintului, ea nu este. Desi Orodoxia este credinta adevarata, de ea n-au auzit f. multi oameni aflati doar la citeva sute de km de Romania!
Esti in greseala. Noua ne-a venit credinta prin apostolul Sf Andrei. Aveau acestia obiceiul ca atunci cand propovaduiau credinta sa-si faca ucenici, preoti, episcopi si apoi mergeau mai departe. Si-si alegeau pe spranceana ucenicii, ca erau vazatori cu duhul. Asa a inceput epopea crestina in Dacia de atunci..A fost bietul apostol Andrei pana in Jud Arges, la Namaiesti... Dar tu ti neaparat sa reformezi istoria crestinismului dupa a ta pofta si confort psihologic.

Am remarcat si eu ca romanii din strainatate se unesc in comunitati si isi fac rost de preoti..Admirabil, mai ales ca daca ramaneau in tara multi dintre ei....

Eu iti mai recomand, fara aere de superioritate, sa te impaci cu neamul din care faci parte . Nu esti o entitate separata, nu esti superior neamului..Dar daca tu vrei sa dai in nihilism, eu nu te impiedic.

Last edited by IonelS; 27.07.2010 at 21:02:49.
Reply With Quote