Citat:
În prealabil postat de miha
De mai bine de 20 de ani cercetez cu regularitate biserica, fiind membra a Comitetului Parohial. Sunt foarte trista ca sunt obligata sa asist cu amara durere sufleteasca la niste mizerii morale in biserica. Parintele are o amanta, iar multe din intalnirile nefiresti au loc chiar in biroul parohial, aflat in ininta bisericii. Treaba asta se intampla de 10 ani. Cum pot eu, ca si credincioasa, sa-l ajut pe parinte sa scape de aceasta patima? Oare trebuie sa las totul in voia sortii? Nu ma pot impaca cu gandul ca asa ceva este firesc! Va rog sa ma ajutati ca nu mai suport sa vad cum sfanta biserica este batjocorita! As vrea sa stiu care este atitudinea mai-marilor bisericii fata de aceasta situatie? Va multumesc.
|
Stimabila doamna,
Va inteleg mihnirea cu atat mai mult cu cit si sora mea a trecut prin asa ceva.
Sora mea s-a bucurat cind anul trecut la una din biserici s-a infiintat un nou cor si a inceput sa-l frecventeze destul de des. Prin iarna a izbucnit scandalul, unul dintre cantareti (cu facultatea de muzica, om de 50 de ani) s-a dat in dragoste cu o fatuca de 19 ani si fara nici o rusine se afisa cu ea la cor (cintareata si ea). Lucrul s-a bagat de seama cu atat mai mult cit el fara nici o jena spunea diverse lucruri despre ea, acest lucru a fost adus la cunostinta preotului paroh care le-a cerut sa paraseasca corul amindorura, dar s-a opus dirijorul motivand ca amantul stie muzica si il ajuta cu basi-ii si ca daca pleaca amantul pleaca si el. Si atunci preotul a lasat ca lucrurile sa continue asa. A aflat si preuteasa si din nou scandal, dar nici asta nu a schimbat nimic. Atunci sora mea nesuportand mizeria morala intr-un loc unde se incurajeaza prostitutia a parasit corul si nu a mai calcat pe acolo. Va sfatuiesc sa faceti la fel. ,,Daca intri in cocina te maninca porcii,, , spune o vorba din batrani.
Cu respect, Anghel Craciun